U Osijeku svečano obilježen 5. kolovoza

Objavljeno: 06.08.2019

Počast su odala izaslanstva Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave osječko-baranjske te Koordinacije udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata.
Svih onih koji više nisu s nama, a svoj su život darovali domovini u molitvi se prisjetio vlč. Ivica Rebić, ujedno zahvalivši i onima živima koji su sudjelovali u njenoj obrani.

– Danas se prisjećamo vojno-redarstvene akcije Oluja kojom je završen Domovinski rat. Osječankama i Osječanima čestitam današnji dan, uz zahvalnost svima onima koji su život dali za našu slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Danas djecu trebamo učiti slobodi, toleranciji, uvažavanju i poštivanju – vrijednostima zdravog društva. No, prije svega i uvijek na prvom mjestu, vrijednostima mira.- poručila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Već tradicionalno, na Pampasu su organizirani sportski susreti branitelja uz cjelodnevno druženje njihovih obitelji i sugrađana. Čestitke  na otvorenju susreta uputili su zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i zamjenik župana Goran Ivanović te predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge Darko Nađ.
Glazbeni dio programa, uz Secesijski zdenac na Promenadi, u večernjim satima Osječanima je ponudio Zvučni zid, a cjelodnevna svečanost obilježavanja 5. kolovoza u Osijeku završila velikim vatrometom.

Skip to content