Vrkić: Osječki proračun može rasti do milijarde kuna na godinu

Objavljeno: 28.05.2021

U Osijeku je u petak potpisan ugovor kojim će se realizirati rekonstrukcija državne ceste DC417, na dionici od riječnog pristaništa Osijek-Nemetin i Vukovarske ulice u Osijeku do raskrižja za riječnu Luku Tranzit. Ugovor vrijedan 21 milijuna kuna potpisali su predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i direktor tvrtke Gravia Tomislav Ravlić, a potpisivanju su nazočili i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić te župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

– Ovaj projekt je kruna dobre suradnje koju smo imali s gradonačelnikom i gradskim službama, a osnova ove investicije je Odluka Vlade donesena na Sjednici Vlade u Osijeku. Zahvat obuhvaća proširenje ceste na razinu državne, grade se i pješačke i biciklističke staze koje će se u konačnici spojiti sve do graničnog prijelaza, odnosno do Erduta – kazao je Josip Škorić.

Uredit će se i kružno raskrižje kod skretanja za Nemetin i skretanja za Luku Tranzit te raskrižje kod Standarda, a rok za završetak radova je šest mjeseci.

Gradonačelnik Ivan Vrkić, kojemu su ovo posljednji radni dani na dužnosti gradonačelnika Osijeka, istaknuo je kako se ovim ugovorom, uz ostale cestovne projekte ugovorene u zadnjih mjesec dana, Proračun Grada Osijeka po prvi put u povijesti podigao s 830 milijuna kuna na više od jednu milijardu te zahvalio svima koji su prepoznali put kojim ide Osijek.

– Došao sam danas zahvaliti onima koji u izvrsnoj suradnji, kroz odnose sa županijom, državom i vladom, rade na tome da se podigne standard života građana u Osijeku. Posebno onima koji su prepoznali projekte koje smo započeli i koji će ih završiti na različite načine. To se odnosi na župana Anušića, kandidata za gradonačelnika Ivana Radića, predsjednika Uprave Hrvatskih cesta gospodina Škorića, ministra Butkovića, i na kraju, gospodina Andreja Plenkovića. Zahvaljujem i izvođačima i projektantima na izvrsnoj suradnji i medijima koji su pratili ove projekte. I dok vi nastavljate raditi, ja ću sada odmarati, hvala vam – zaključio je gradonačelnik Vrkić.

Skip to content