U Osijeku počeo HeadOnEast, festival svih osjetila

Objavljeno: 29.12.2021

U Osijeku je večeras počeo HeadOnEast, najiščekivanija turistička manifestacija na istoku Hrvatske. Uz panoramski kotač i svjetla Kaleidoskopa, posjetitelje očekuje i dobra glazba, bogata gastro i eno ponuda te poznata gostoljubivost Slavonaca i Baranjaca.

Treće izdanje HeadonEasta spojeno je s produženim Adventiranjem i obogaćeno kupolama te čudesnim svjetlosnim instalacijama, a smjestilo se nasuprot Tvrđe, kod popularne ,,Školjke” u Parku kralja Držislava.

– Festival energije, boja, svjetla, mirisa, okusa i druženja. I ove godine iznenađuje, svojim sadržajem, mjestom ali i vremenom održavanja. Nažalost, na ruku nam nisu išle vremenska i pandemijska prognoza, zbog čega je bila prisutna opreznost, no ništa nije prepušteno slučaju, festival je ovdje. Pozivamo sve da dođu, zabave se, prošetaju i druže, da osjete boje, mirise i okuse – rekao je Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana.

– Nalazimo se u središtu istinskog hedonizma. Brojna događanja na području grada se odvijaju u zadnje vrijeme, ovo je kruna tih događanja. Nakon bogatog Adventiranja, unatoč zdravstvenim preprekama koje smo imali kao i ostatak svijeta, sada je ovdje HeadOnEeast, uskoro i Nova godina. Mislim da smo uistinu predstavili Osijek kao kontinentalnu turističku atrakciju. Pozivam sve željne užitka da dođu u Osijek – rekao je Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka.

S domaćim hedonistima i onima koji su se večeras zaputili na istok, na glavnoj hedonističkoj pozornici od 18 sati su Border bend, zatim Mangroove od 20 sati, dok će večer sa fusion svirkom od 22 sata završiti osječki The Morenosi. Glazbeni repertoar sutra će od 18 sati upotpuniti DJ HeadOnEast, od 20 sati Nipplepeople, a od 22 sata Vinyl 33 bend, sve do ponoći kada Festival završava.

Skip to content