U Osijeku počela Konferencija Kibernetička sigurnost 2020

Objavljeno: 13.10.2020

Osijek je i ove godine domaćin konferencije posvećene kibernetičkoj sigurnosti – Cyber Security Conference 2020, čiji program pokriva aktualne teme iz toga područja, uključujući regulatorni okvir, problematiku sigurnosti u industrijskim i tehnološkim sustavima kao i sigurnost informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Konferencija je u utorak 13. listopada započela u Hotelu Osijek, a uime Grada Osijeka i osječkog gradonačelnika – organizatore i uzvanike pozdravila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš:
– Drago mi je da u Osijeku već četvrtu godinu zaredom imamo priliku sudjelovati na ovoj konferenciji. Tema kibernetičke sigurnosti je tema koju mi laici nekako podrazumijevamo u našoj svakodnevnici, iako nismo ni svjesni koliko nam zapravo jedan takav sustav koji se odvija negdje u pozadini život čini ugodnim – kazala je osječka dogradonačelnica, te izrazila zadovoljstvo što upravo FERIT i osječke tvrtke čine iskorake u novim tehnologijama.

– Ovo je iznimno zanimljiva tema i drago mi je da će jedan od panela pozornost dati zakonodavnoj regulaciji koju je nužno još više razraditi i primjenjivati – istaknula je Gamoš, a potom i čestitala organizatorima na uspješnoj organizaciji konferencije uz visoku razinu pridržavanja epidemioloških mjera.

Prvi dan konferencije, kroz plenarna predavanja i okrugli stol, namijenjen je uglavnom poslovnim temama, dok će sutrašnji online program u najvećoj mjeri biti posvećen zanimljivim tehničkim temama.

Organizatori konferencije – Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Atos Convergence Creators i ATO Inženjering – namijenili su je predstavnicima poduzeća, ljudima iz industrije, komunalnih tvrtki i članovima upravljačkih tijela koji donose ključne poslovne odluke u organizacijama iz prerađivačke industrije, trgovine, turizma, poljoprivrede ali i svima zainteresiranima za opstanak i rast na jedinstvenom digitalnom tržištu EU.

Skip to content