U Osijeku otvoren Ured Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Objavljeno: 05.11.2018

Predstavljanje ovlasti i aktivnosti Ureda, koji će pokrivati pet županija: Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku, Požeško-slavonsku i Virovitičko -podravsku održano je danas u prepunoj dvorani Hotela Osijek.
Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom nezavisna je državna institucija čija je osnovna uloga zaštita, praćenje i promicanje prava i interesa osoba s invaliditetom na temelju Ustava Republike Hrvatske, međunarodnih ugovora i zakona. U slučaju kršenja prava osoba s invaliditetom, Pravobraniteljica je ovlaštena tražiti očitovanja, obavještavati, predlagati mjere, davati preporuke, upozoravati te zahtijevati izvješća o poduzetom.
Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom je Anka Slonjšak dipl.oec., a imenovao j je Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske.
– Grad Osijek partner je Ureda Pravobraniteljice od samog početka – osigurao je ispred ulaza u Ured pravobraniteljice u Ul. Hrv Republike parking za osobe s invaliditetom, a sudjelovao je i u opremanju prostora. – poručio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, izrazivši zadovoljstvo što ova institucija svoja vrata otvara upravo u Osijeku i tako se približava onima kojima su njihove usluge i pomoć u ostvarivanju prava neophodni.

Skip to content