U Osijeku otvoren trodnevni Festival cvijeća

Objavljeno: 13.05.2023

U osječkom Parku kralja Držislava u subotu je u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka otvoren šesti po redu, trodnevni Festival cvijeća. Osim bogate ponude sadnica i cvijeća 51 proizvođača i OPG-ova s područja Osijeka i okolice, festival nudi i raznoliki program prilagođen svim uzrastima.

Festival je otvorila zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković poručivši kako ovakve manifestacije potvrđuju sve veće brojke u turizmu.

– Veseli nas što ove godine imamo najveći broj izlagača, njih 51, i to je ono što želimo pružiti našem gradu jer ovakve manifestacije potvrđuju sve veće brojke u turizmu. U prva četiri mjeseca ove godine brojke su pokazale kako je broj noćenja povećan i u odnosu na rekordnu 2019. i u odnosu na prošlu godinu. Te nas brojke raduju , kao i sve ostale manifestacije koje će se događati u gradu, zbog kojih će se brojke sigurno i povećati – rekla je zamjenica gradonačelnika Crnković.

Direktorica osječke Turističke zajednice Tajana Rogulja ocijenila je ovaj festival posebnim jer osim bogate ponude i prigodne prodaje cvijeća te svega što se veže uz cvijeće, nudi i kreativan te edukativan program u kojem sudjeluju učenici glazbene škole, plesnih skupina i različitih udruga.

– Manifestacije su postale sastavni dio svake destinacije, stoga nas veseli što smo dio ovog projekta, ali i svih ostalih manifestacija kojih je u nadolazećim danima pregršt. Turistički pokazatelji su dobri, očekujemo i bolje, a to je rezultat zajedničkih napora i Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka, kao i donika na terenu – kazala je Rogulja.

Petak je na festivalu bio namijenjen najmlađima koji su tom prilikom imali zabavne i edukativne aktivnosti, dok je subota u prvi plan iznjedrila izlagački program i cvijeće. Priređena je i revija cvijeća te Ples boja, a od 20 sati najavljen je koncert klasične i filmske glazbe. U nedjelju posjetitelje također očekuje izlagački dan.

Skip to content