U Osijeku otvoren Sajam Tehnicoolum 2023

Objavljeno: 27.10.2023

U Gospodarskom centru OBŽ otvoren je 5. Sajam tehničke kulture – Tehnicoolum 2023. Cilj ovog sajma je poticanje interesa djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja.

Na 5. Tehnicoolumu održava se niz sajamskih izložbi, 30-ak kreativnih i edukativnih radionica na teme: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, slame, 3D printanje i modeliranje, dronovi i druge teme, kao i izložbe dostignuća udruga, zajednica i centara tehničke kulture.

Svečanom otvorenju nazočili su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković i drugi uzvanici.

Podupiremo ovakve sajmove i organizacije te smo zadovoljni prvenstveno odazivom na sajam. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji, kao i svim izlagačima koji su došli pokazati svoja znanja i vještine u tehničkoj kulturi, a koja se mogu primjenjivati u svakodnevnom životu. Građane pozivam da posjete Sajam i uvjere se kako naša djeca postaju kvalitetni stručnjaci – rekao je župan Ivan Anušić.

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković izrazila je zadovoljstvo što se Tehnicoolum po peti put organizira, ovaj put u respektabilnom prostoru GC-a. – Nastavlja se tradicija da Grad Osijek, zajedno s OBŽ i zajednicama tehničke kulture, podržava razvijanje izvrsnosti i poticanje mladih, kao i mentora i nastavnika koji rade s našom djecom na razvijanju inovativnosti i kreativnosti u području tehničke kulture i STEM znanosti. Grad također stipendira studente koji su usmjereni na STEM područja, 26 stipendija u iznosu po 160 eura. Pozivam sve, osobito učenike, nastavnike i ravnatelje osnovnih škola da se pridruže ovom prekrasnom sajmu.

Skip to content