U Osijeku održana prva etapa prve CRO Kids utrke

Objavljeno: 30.09.2019

Uoči starta utrke CRO Race u utorak 1. listopada, priliku za sudjelovanjem u ovom velikom sportskom događaju danas su dobili i oni najmlađi. Tako je na Trgu Ante Starčevića od 12:00 do 14:00 sati održana Kids CRO Race. Postavljeni su virtualni trenažeri, a natjecale su se djevojčice i dječaci u dvije kategorije. Prva je za djecu u dobi od devet do deset godina, a druga od jedanaest do dvanaest godina.

-Kids CRO Race projekt je kojeg duže vremena planiramo te smo ga odlučili pokrenuti jer mora biti pokretač pozitivnih društvenih procesa, približavanja biciklizma građanstvu i povećanja razumijevanja prema biciklistima kao sudionicima u prometu- rekao je direktor CRO Race utrke Vladimir Miholjević te potom istaknuo glavne ciljeve.

-Cilj nam je stvoriti jednu zdravu generaciju izloženu sportskom kulturom, a nadamo se to ostvariti uz CRO Kids Race. Utrka je napravljena da sva djeca imaju iste uvjete, nabavili smo trenažere od naših sponzora, svi imaju jednaku trasu u svim gradovima Hrvatske, a Osijek je prva etapa prve CRO Kids Race utrke. Želimo djeci približiti bicikl u nadi da ćemo ih za par godina vidjeti ovdje na startu- zaključio je bivši proslavljeni hrvatski biciklist Mihaljević.

Nakon Osijeka utrka seli u Lipik, Zadar, Makarsku, Crikvenicu, Rijeku i u Zagreb. Svaki grad će imati svog pobjednika etape, a u Zagrebu će se proglasiti najbolji u ukupnom poretku.
Djeca su biciklirala na Bianchi biciklima i Elite trenažeri na kojima su imali zadatak proći kratku virtualnu stazu koja se prikazuje preko televizijskog ekrana u simulaciji virtualne utrke.

Grad Osijek ponovno se iskazao kao odlična polazišna točka za neko sportsko natjecanje, ali i kao pravi domaćin sportskih događanja kao što je CRO Race utrka.

-I ove godine slika našeg grada bit će u milijunima kućanstava diljem svijeta. Ovo je odlična prilika za još jednu promociju grada sa sportskim predznakom. Grad Osijek veliku pažnju posvećuje sportu, posebno mladima, a tome se nadovezuje utrka CRO Race Kids. Držimo im palčeve i da uspiju na nacionalnom natjecanju- istaknula je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš te nadodala kako je Osijek nadaleko poznat po rekreativnom biciklizmu čime ova utrka postaje sada već prepoznatljivi simbol sportske orijentiranosti Grada.

Tako će svi ljubitelji sporta još jednom dobiti priliku biti dio mega biciklističkog događaja i to u gradu Osijeku.

Skip to content