U Osijeku održana jedinstvena gastronomska prezentacija pariške akademije Le Cordon Blue

Objavljeno: 10.10.2022

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham nazočio je predstavljanju obrazovnih programa i demonstraciji francuske gastronomije u izvedbi pariške akademije Le Cordon Bleu u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek, V. praktikumu.
Predsjednik Gradskog vijeća pozdravio je sve nazočne, a posebice izaslanstvo Veleposlanstva Francuske u Zagrebu, kao i goste iz prestižne svjetske kulinarske škole, čuvene pariške akademije Le Cordon Bleu koja se ovim jedinstvenim gastronomskim događajem po prvi put predstavlja na hrvatskom tržištu.
Ova se suradnja s nastavnicima i mentorima Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole i škola partnera, pod vodstvom, chefa Phillipa Clerguea, provodi u okviru EU projekta – VirtuOS.
Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku obilježava 67 godina svog uspješnog djelovanja, a Ham je ovom prigodom uputio čestitke ravnatelju g. Andreju Kristeku i njegovim radnim kolegama na dosada postignutim uspjesima u obrazovanju mladih kadrova. Ham dodaje da je strukovno obrazovanje izuzetno važno u stvaranju kvalificirane radne snage koja raspolaže znanjem i vještinama, a koje su neophodne na današnjem tržištu rada, posebice u turizmu koji je važan čimbenik u gospodarskom napretku našeg grada, županije ali i šire.

Skip to content