U Osijeku održana 60. Glazbena tribina

Objavljeno: 06.11.2023

U osječkom HNK u petak navečer upriličeno je svečano otvorenje 60. Glazbene tribine koja je otvorila svoja vrata svima zainteresiranima za hrvatsku autorsku glazbu.

Otvorenju je uime Grada Osijeka nazočila zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković koja je poručila kako ovaj veliki događaj, osim što promovira hrvatske skladatelje, promovira i Osijek kao grad kulture te dobrih i dragih domaćina.

U Osijeku, u kojem se održala treći put zaredom, Tribina je tijekom trodnevnog programa na tri lokacije ugostila niz atraktivnih izvođača s domaće i međunarodne scene.

Za respektabilno 60. izdanje umjetnički voditelj Tibor Szirovicza priredio je bogat i raznolik program, otvoren brojnim imenima hrvatske autorske scene: od Stjepana Šuleka, Borisa Papandopula i Mila Cipre, preko Igora Kuljerića, Stanka Horvata, Frane Paraća i Marka Ruždjaka, sve do Mladena Tarbuka, Berislava Šipuša, Ive Josipovića i mnogih drugih.

Za publiku Osijeka i šire bila je to prigoda i za susret s nizom prvorazrednih izvođača ovogodišnje manifestacije.

Među imenima koja su nastupila na ovogodišnjoj Tribini su i velikan hrvatskoga pijanizma Vladimir Krpan i ugledna pijanistica Katarina Krpan, sjajni Cantus Ansambl i fantastični Matija Dedić Trio, mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić, mlada orguljašica Tea Kulaš i multiinstrumentalist Ratko Vojtek, Zagrebački puhački ansambl te Ansambl za suvremenu glazbu Quasars iz Slovačke. U povodu 60. obljetnice, autorice Dina Puhovski i Petra Pavić priredile su dokumentarni film.

Programi su se održali u konkatedrali svetih Petra i Pavla, u Kulturnom centru te u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, gdje je svečano i otvorena.

Skip to content