U Osijeku odana počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

Objavljeno: 10.12.2021

Povodom 22. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, izaslanstva Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije uz predstavnike Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata u petak su položila cvijeće i upalila svijeće ispred spomenika Franji Tuđmanu na osječkom Trgu Slobode.

Cvijeće su položili i svijeće upalili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

– S neizmjernom zahvalnošću prisjećamo se prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana pod čijim je vodstvom, uz nemjerljiv doprinos hrvatskih branitelja, obranjena, stvorena i međunarodno priznata Republika Hrvatska. Na nama je da nastavimo graditi Hrvatsku i grad Osijek kao poželjna mjesta za život – kazao je gradonačelnik Radić.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić rekao je kako je Franjo Tuđman, uz Stjepana Radića i Antu Starčevića, jedan od najvećih hrvatskih sinova.

– Donosio je odluke koje tada nije bilo jednostavno donositi. Ni danas, s odmakom vremena, ne možemo sa sigurnošću reći jesu li neke bile dobre ili ne, no tada su se morale donositi jer je bio rat. U tim okolnostima trebalo je imati vizije, snage, hrabrosti, znanja i svega što je imao da bi Hrvatsku proveo kroz rat, da bi ga završili i 1995. godine Hrvatsku oslobodili akcijom Oluja, a potom jedini u svijetu uspješno odradili mirnu reintegraciju okupiranog područja, dijela istočne Hrvatske – zaključio je župan Anušić.

Skip to content