U Osijeku od 3.-12. studenoga 52. kongres Međunarodnog vijeća organizatora festivala folklora

Objavljeno: 03.11.2023

U Osijeku se od 3. do 12. studenoga 2023. održava 52. kongres Međunarodnog vijeća organizatora festivala folklora (CIOFF) te je tim povodom u petak u osječkom HNK održana konferencija za novinare.

Uime organizacijskog odbora Kongresa Enrih Merdić rekao je kako će Kongres okupiti oko 160 delegata iz 50 država iz cijeloga svijeta, a obradit će različite stručne i znanstvene teme.

-U okviru samoga Kongresa predstavit ćemo našu nematerijalnu kulturnu baštinu cijelom svijetu te na taj način promovirati Hrvatsku kao zemlju neizmjerno bogate nematerijalne kulturne baštine, ali isto tako i turističke i znanstvene – poručio je Merdić.

Dodao je kako će se kongres održavati na nekoliko lokacija u Osijeku te da će se u okviru programa obilježiti 20. obljetnica UNESCO-ove konvencije o zaštiti nematerijalne kulturne baštine.

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković istaknula je zadovoljstvo što se ovako veliki folklorni događaj održava u gradu Osijeku.

– Kroz ovaj događaj će se predstavljati ne samo Hrvatska nego i grad Osijek i cijeli istok Hrvatske, te naša kulturna tradicijska baština koja je upravo dio nas samih i dio naše povijesti koja nas definira. Događa se održava ne samo pod pokroviteljstvom Grada Osijeka nego i Ministarstva kulture i medija, Osječko-baranjske županije i mnogih drugih velikih sponzora i pokrovitelja. Veselimo se ovim događanjima koji će kroz 10 dana opet dati jednu dodanu vrijednost našem gradu Osijeku i našim građanima, koji će definitivno moći puno toga i vidjeti, čuti i naučiti o našoj kulturnoj, tradicionalnoj baštini, ali i onoj svjetskoj – kazala je zamjenica gradonačelnika Crnković.

 

Skip to content