U Osijeku obilježen Dan ružičaste vrpce

Objavljeno: 05.10.2019

Mjesec listopad u cijelom je svijetu posvećen podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje dojki te rano otkrivanje i liječenje raka dojke. Dan ružičaste vrpce posvećen je prevenciji i edukaciji jer rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena u svijetu – pa tako i u Hrvatskoj. Ovaj humanitarni projekt uključuje više od 30 zemalja svijeta, a u Osijeku je organiziran u suradnji Gradske lige protiv raka Osijek, Kluba žena liječenih na dojci – Mammae Osijek, Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, KBC-a Osijek, Doma zdravlja Osijek, Medicinske škole Osijek i Izviđačkog kluba Javor.

Članice Gradske lige protiv raka i Mammae kluba danas su na Trgu Ante Starčevića izložile svoje radove i dijelile ružičaste vrce zajedno s promotivno-edukativnim materijalima, a uime Grada Osijeka potporu im je iskazala zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, koja je ovu prigodu iskoristila da pozove žene na redovito pregledavanje svojih dojki:

Ukoliko učestalo provodimo prvi korak i pregledavamo se, učinile smo veliku stvar za sebe same, a to je upravo prevencija. Potrebno je samo nekoliko minuta, a omogućit će nam da se na vrijeme javimo liječnicima koji će nas dalje voditi ukoliko dođe do razvoja bolesti. Grad Osijek daje veliku podršku Gradskoj ligi protiv raka, našem Mammae klubu i Zavodu za javno zdravstvo, koji potiču na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake pojedine osobe.

Skip to content