U Osijeku obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno: 05.08.2021

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Krunskoj utvrdi kod kapelice Kraljice mira u četvrtak je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima odala su izaslanstva Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, a svečanom obilježavanju nazočili su i brojni predstavnici braniteljskih udruga.

– Simbolično, u 9.30 sati položili smo vijence i zapalili svijeće u počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, baš u ono vrijeme kada je Hrvatska vojska ušla u slobodni Knin. Ovo je dan kada slavimo veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu prisjećajući se svih onih koji su dali najveću žrtvu za domovinu, svoj život – istaknuo je Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

Uime Osječko-baranjske županije čestitke je uputio saborski zastupnik Goran Ivanović:

– Svim građanima Osječko-baranjske županije, u ime župana Ivana Anušića i svoje osobno, a posebno hrvatskim braniteljima, čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ovo je jedan od najslavnijih dana novije hrvatske povijesti koji je označio konačnu pobjedu u Domovinskom ratu, a prethodio je Mirnoj reintegraciji Podunavlja kojim je Hrvatska ostvarila teritorijalnu cjelovitost – kazao je Ivanović.

Program obilježavanja nastavio se služenjem svete mise u crkvi Sv. Mihovila u Tvrđi.

Skip to content