U Osijeku obilježen 23. Dan ružičaste vrpce

Objavljeno: 01.10.2022

Mammae Osijek-klub žena liječenih na dojci, aktivnost Hodanjem do zdravlja Nacionalnog projekta Živjeti zdravo, Gradska liga protiv raka Osijek i Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, u suradnji sa zdravstvenim ustanovama u Osijeku, u subotu su kod pješačkog mosta obilježili Dan ružičaste vrpce i Nacionalni dan hodanja.

Potporu ovoj akciji, čiji je cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, uz brojne sugrađane pružio je i zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin. Tom prigodom istaknuo je važnost redovitih preventivnih pregleda te pozvao sugrađanke, ali i sugrađane da ih obave.

Humanitarna akcija Dan ružičaste vrpce u Hrvatskoj se uvijek obilježava prve subote u listopadu. Istodobno sada već tradicionalno na poziv međunarodne organizacije za rekreaciju (Sport za sve) svaki prvi vikend u listopadu diljem svijeta se obilježava Svjetski dan hodanja, a u Hrvatskoj i ujedno Nacionalni dan hodanja. Cilj ovog obilježavanja je poticanje građana da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

Skip to content