U Osijeku kreće izgradnja nove zgrade I. gimnazije vrijedna 108 milijuna kuna

Objavljeno: 09.11.2022

U Osijeku je potpisan Ugovor o izgradnji I. gimnazije koja će uz školsku zgradu sadržavati trodijelnu školsku sportsku dvoranu s gledalištem i gimnastičkom dvoranom, sportske terene, parkiralište, pješačke prometne površine i zelene površine.
Ugovor o izgradnji, vrijedan 108 milijuna kuna, s predstavnicima izvođača Projekt gradnjom plus i Osijek Koteksom, a u nazočnosti osječkoga gradonačelnika Ivana Radića i saborskoga zastupnika Gorana Ivanovića, potpisao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

„Punih 5 godina najavljivali smo početak izgradnje I. gimnazije, srednje škole koja jedina na području naše županije nema uvjete kakve zaslužuju učenici u 21. stoljeću. Vrijednost projekta je 108 milijuna kuna. Nalazi se u Strossmayerovoj ulici, u blizini novog stadiona. Projekt koji je u ovom trenutku najveći projekt kojeg Osječko-baranjska županija započinje. „- rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić nakon potpisivanja ugovora o izgradnji te istaknuo da će Županija, ukoliko ne bude mogućnosti za povlačenje sredstava iz europskih fondova i NPOO-a, vlastitim sredstvima realizirati ovaj projekt.

Zemljište na kojem kreće izgradnja nove škole, a čija je vrijednost procijenjena na 3,7 milijuna kuna Osječko-baranjskoj županiji darovao je Grad Osijek.

„Čestitam županu Anušiću na viziji i upornosti da se ovaj veliki i hvale vrijedan projekt od 108 milijuna kuna realizira na području grada Osijeka. Velika je to investicija koja puno znači za grad Osijek i srednjoškolsko obrazovanje u gradu Osijeku koje će se s novom školskom zgradom, sportskom dvoranom i uređenim kabinetima zasigurno podići na višu razinu. Ovaj dio grada u kojem se završava novi stadion a uskoro kreće izgradnja gimnazije dobiva jednu potpuno novu vizuru.“- izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić te najavio da će Strossmayerova ulica, u kojoj se radi modernizacija tramvajske infrastrukture, postati zelena avenija kao i da se planira produžetak Promenade kroz Retfalu.

Rok za izgradnju nove škole s pratećim sadržajima je dvije godine. U novoj zgradi osječke I. gimnazije planirano je smjestiti 25 razrednih odjela sa 610 učenika.

Skip to content