U Osijeku i ove godine Premier Tennis Show

Objavljeno: 01.03.2021

I ove godine će se u Osijeku, 6. i 7. travnja, održati Premier Tennis Show, sportsko-humanitarna akcija koju je pokrenula osječka tenisačica Donna Vekić i njezina obitelj, a sav prihod bit će usmjeren na izgradnju javnih teniskih igrališta u Osječko–baranjskoj županiji.

Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su uživo sudjelovali župan Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth te Igor Vekić, organizator Premier Tennis Show-a. Konferenciji su se video pozivom pridružili Donna Vekić iz Geneve, Borna Ćorić iz Rotterdama, Ivan Ljubičić iz Dohe te predsjednica HTS-a Nikolina Babić iz Zagreba.

– Ovo je inicijativa koja se događa po prvi puta u Hrvatskoj s finalnim ciljem izgradnje javnih teniskih terena, koji bi bili dostupni svima. Prije svega djeci i mladeži, ali posebno smo ponosni na edukaciju koju smo dogovorili za sve štićenike Doma za djecu Klasje u Osijeku, rekao je Igor Vekić.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš istaknula je kako se u Osijeku zadnjih godina održavaju razni svjetski i europski sportski događaji te da se Osijek pokazao kao izvrstan domaćin, osobito osječka publika. – Puno nam znači imidž sportskog grada, zato se radujemo i ovom velikom događaju i nadam se da će Osječanke i Osječani imati priliku bodriti svoje sugrađane na zemljanom terenu, dodala je dogradonačelnica Gamoš.

Očekuje se nastup svih najboljih hrvatskih tenisača i tenisačica, a format turnira sličan je prošlogodišnjem – igrat će se na zemljanim terenima u dvorani Gradski vrt, tenisači će biti podijeljeni u pet kategorija, a međusobno će igrati jedan set. Prvog će se dana održati donatorska večera s aukcijom predmeta poznatih hrvatskih i svjetskih tenisača, a nastupit će Nina Badrić.

– Pozivam vas sve da nas pratite, u idućim danima ćemo izvještavati o svim novostima. Hvala županu i Gradu Osijeku na podršci, kao i uvijek. Nadam se da ćemo moći nastupati pred publikom u dvorani Gradski vrt, a ako ne, vjerujem da ćemo se gledati online, kazala je Donna Vekić.

Skip to content