U Osijeku 1. simpozij hitne medicine

Objavljeno: 12.05.2023

U osječkom Nadbiskupskom vikarijatu u petak je u povodu 10. obljetnice osnutka Objedinjenog hitnog prijma pri KBC-u Osijek otvoren dvodnevni, 1. simpozij hitne medicine. Simpozij je okupio oko 200 stručnjaka iz cijele Hrvatske i inozemstva, a cilj mu je unaprijediti kvalitetu pružanja hitne medicinske pomoći.

Uime Grada Osijeka, koji osječkom KBC pruža kontinuiranu podršku, sudionike je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Florijančić koji je podsjetio kako je KBC Osijek osnovan 1874. godine, a Stanica za hitnu medicinsku pomoć, danas Zavod za hitnu medicinu OBŽ 1978. Dodao je kako će prijam i opservacija pacijenata biti podignuti na novu razinu s obzirom na to da se u drugoj polovini godine OHBP useljava u novu zgradu.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić rekao je kako Županija u suradnji s Gradom, KBC-om i Vladom RH sudjeluje u izgradnji nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema ističući kako će se pacijentima pružati najbolja moguća skrb.

Organizatorica Simpozija, dr. Vedrana Makarović naglasila je želju da liječnici iz cijele Hrvatske i inozemstva na simpoziju međusobno razmijene iskustva i vještine, ali i da privuku nove mlade stručnjake u odabiru ove grane medicine.

Skip to content