U Osijek u lipnju stižu zvijezde europske i svjetske gimnastičke scene

Objavljeno: 05.05.2023

U Osijeku će se od 5. do 11. lipnja u NŠD Gradski vrt održati 14. izdanje Svjetskog kupa u gimnastici DOBRO World Cup Osijek. Kup i ove godine donosi širok program pa se uz gimnastiku održavaju i Najduža špaga na svijetu u sedam hrvatskih gradova, Vježbanje na otvorenom, a građani će ponovno moći uživati i u FeelGood Weekendu uz odličnu glazbu, hranu i druženje.

Tim je povodom u petak održana konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Josip Pavić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, specijalist koordinatora Odjela za posebne marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik, član Uprave Žito grupe Josip Bičvić i direktor natjecanja Vladimir Mađarević.

– Gimnastika u Osijeku osim bogate i slavne prošlosti ima i bogatu sadašnjost, a siguran sam i bogatu budućnost. Ovdje djeluju tri gimnastička kluba sa 140 natjecatelja, 1000 polaznika gimnastičke škole, što je impresivno i veliki zalog za budućnost, o čemu svjedoče i najnoviji rezultati našeg Aurela Benovića koji se sa Svjetskog kupa u Kairu vratio sa zlatnom medaljom, na čemu mu čestitam. Što se tiče DOBRO World Cupa upisan je na mapi Svjetske gimnastičke federacije, interes je velik. Najbolji svjetski gimnastičari te brojni turisti dolaze u Osijek, brojni i uistinu možemo biti ponosni na to. Grad Osijek bilježi nikad bolje turističke brojke, a prošle godine smo proglašeni najboljom kontinentalnom urbanom turističkom destinacijom. Drago mi je da se vraća Feelgood Weekend, također jedna manifestacija koja će obogatiti ponudu u gradu na Dravi – kazao je gradonačelnik Radić.

– Gimnastičko društvo Žito Osijek, grad i županija, hrvatski gimnastički savez rade jedan fantastičan posao. Pomiču granice u svakom smislu. Moram priznati da sam stvarno impresioniran svime što se radi u organizaciji DOBRO World Cupa. Sve ovo što se radi u Osijeku, u Osječko-baranjskoj županiji je za primjer i u turističkom i u sportskom pogledu – izjavio je državni tajnik Pavić.

– Čestitam organizatorima na vrhunskoj manifestaciji koja u isto vrijeme promovira sport i turističke potencijale našeg grada i Osječko-baranjske županije. Promocija i popularizacija gimnastike kao bazičnog sporta od iznimne je važnosti, osobito za mlade generacije, a svakako će se iduće godine izvrsno uklopiti u Europsku regiju sporta. Osječko-baranjska županija je proglašena Europskom regijom sporta za 2024., na što smo iznimno ponosni, a ovoj prestižnoj tituli zasigurno je doprinos dalo i Gimnastičko društvo Žito i DOBRO World Cup – rekao je zamjenik župana Miletić.

– Ove godine smo jedna od deset etapa svjetskog gimnastičkog kupa, a signal iz Osijeka ide u cijeli svijet te će natjecanje pratiti višemilijunsko gledateljstvo. Hrvatsku reprezentaciju predstavljat će naš najbolji tim u sastavu: Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Marko Jovičić i Jakov Vlahek, a za sada su prijavljeni natjecatelji iz 30 zemalja. Osim samog natjecanja, za sve poklonike gimnastike pripremili smo i niz popratnih sadržaja, poput Najduže špage na svijetu, odnosno lanca ljudske špage koja će se osim u Osijeku održati u još šest hrvatskih gradova, ali i zabavno-glazbeni program „FeelGood Weekend“ u Parku kralja Petra Krešimira IV uz bogatu eno i gastro ponudu – istaknuo je direktor natjecanja Mađarević.

Skip to content