U naredna dva dana tretmani suzbijanja komaraca u šumskim područjima

Objavljeno: 06.06.2023

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin u utorak je na konferenciji za novinare izvijestio o trenutačnom stanju kao i daljnjim planovima suzbijanja komaraca.

– Adulticidni tretmani iz zraka i sa zemlje na području cijelog Grada Osijeka provedeni su u petak, 2. lipnja 2023., u večernjim satima te u subotu, 3. lipnja 2023., u jutarnjim i večernjim satima na temelju preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ. Učinkovitost tih tretmana je na području Podravlja, Nemetina, Retfale i centra Grada iznad 90 posto, na Promenadi u Osijeku kod Iktusa i Josipovcu iznad 80 posto, na području Industrijske četvrti i Cvjetnog naselja iznad 70 posto, te na području Novog i Donjeg grada iznad 60 posto. Učinkovitost u Tenji, Klisi, Sarvašu, Jugu II i Brijestu je ispod 50 posto te će tretmani biti ponovljeni o trošku izvođača čim to vremenski uvjeti dopuste.

Nadalje, Nastavni zavod za javno zdravstvo OBŽ izdao je preporuke za adulticidne tretmane koji će biti provedeni u naredna dva dana za šumska područja Podravlja, Josipovca, Višnjevca, Halaševa i Sarvaša, kako komarci iz tih područja ne bi dolazili u naselja.

Skip to content