U dvorištu muzeja likovne umjetnosti svečano otvoren HeadOnEast

Objavljeno: 01.10.2022

U dvorištu Muzeja likovnih umjetnosti u petak navečer svečano je otvorena manifestacija HeadOnEast, koja ove godine nosi predznak kraljevske teme.

Otvorenju su nazočili zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, župan Ivan Anušić, direktorica TZ Osječko-baranjske županije Ivana Jurić, te Antonija Huljev, koja je predstavila monografiju ,,Slavonija mojim očima”.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin rekao je kako je u svom četvrtom izdanju ova manifestacija već postala prepoznatljiva te ocijenio kako su eno i gastro ponuda glavni faktori u privlačenju publike.

Župan Ivan Anušić prisjetio se samih početaka prije četiri godine kada je plan bio prikazati Slavoniju i Baranju ne samo kroz žitnicu, nego i kroz ostale dijelove koji često padnu u drugi plan. Istaknuo je kako je cilj biti glavno mjesto za turiste kroz 365 dana u godini te ocijenio kako će ova destinacija za 4-5 godina pokazati što sve može.

Direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić objasnila je kako je HeadOnEast ove godine u kraljevskom ruhu zbog parkova koji nose imena hrvatskih kraljeva. Dodala je da sadržaja ne nedostaje, da je čak i vino obučeno u kraljevsko ruho, te istaknula kako je u kriznoj 2020. broj posjetitelja bio 12 tisuća, a da se ove godine očekuje njih 30 tisuća.

Razni dijelovi grada u petak su navečer bili ispunjeni štandovima s izvrsnom gastro ponudom te zvukovima dobre glazbe domaćih glazbenih snaga, a slavlje se nastavlja večeras koncertima Ide Prester & Lollobridgide, osječke trap senzacije Z++-a te Daleke obale.

 

 

Skip to content