Turneja radosti stigla i u Osijek

Objavljeno: 13.05.2019

Nakon 16 gradova diljem Hrvatske, danas je i u osječkoj NŠD Gradski vrt započela velika sportsko-edukativna manifestacija Turneja radosti – čime je Osijek na jedan dan postao središte amaterskog sporta za osnovnoškolce. Program je započeo u 10 sati paljenjem plamena Turneje radosti koji je, zajedno s predstavnicima Plazma Sportskih Igara mladih, zapalila osječka dogradonačelnica Žana Gamoš. Tom je prigodom istaknula kako su Sportske igre mladih jedna od najboljih manifestacija organiziranih s ciljem pružanja osječkoj djeci kvalitetnih sportsko-edukativnih programa.

– Grad Osijek značajan dio svoje pažnje usmjerava na mlade i sport, stoga godišnje izdvajamo oko pola milijuna kuna samo za njihovu sportsku rekreaciju. Usrećuje me pomisao da će ove godine oko 800 djece s područja našega grada i županije uživati u čarima ove velike manifestacije – dodala je Gamoš.

Inače, Plazma Sportske igre mladih najmasovnija je sportska manifestacija u Europi koja – od siječnja do kolovoza – pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola za potpuno besplatnim sudjelovanjem u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova, kao što su Coca – Cola Cup u malom nogometu, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika. U 23 godine ova je manifestacija okupila 1,5 milijuna sudionika te, osim promicanja sporta i sportskog načina života, kroz svoje programe aktivno obrazovala djecu o svim sferama održivoga razvoja.

Podsjetimo, pobjednici županijskih natjecanja plasirat će se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, koja će se održati krajem lipnja u Savudriji (Umag), dok će se međudržavna završnica ponovno održati u Splitu u kolovozu.

Skip to content