Tržnica Osijek donirala sredstva udrugama koje rade s osječkom djecom

Objavljeno: 06.06.2019

Tržnica d.o.o. Osijek provela je javni natječaj za raspodjelu sredstava za donacije i sponzorstva 2019. kojima će se financirati projekti i programi udruga, klubova, ustanova i ostalih organizacija civilnog društva koji rade s osječkom djecom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u sljedećim područjima programskog djelovanja: obrazovanje, znanost i odgoj; sport te kultura, kulturna baština i umjetnost.

Ugovore o donaciji udrugama danas su uručili zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota i drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Karlo Šatvar, i to sljedećim organizacijama: Udruzi Mačkamama, Športsko ribolovnom društvu Babuška, Rukometnom klubu Feniks, Moto klubu Osijek, Nogometnom klubu Slavonac, Biciklističkom klubu Osijek, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sarvaš te Dječjem vrtiću Lastavica.

Karlo Šatvar izrazio je zadovoljstvo društveno odgovornim ponašanjem osječke Tržnice te dao podršku ovakvom načinu dodjele sredstava:
– Drago mi je što je Tržnica Osijek, pored svoje redovne djelatnosti, pronašla financijske snage za provedbu aktivnosti kojima pomaže i udrugama. Posebno mi je drago što su sredstva namijenjena udrugama koja rade s djecom. Podržavam ovakav način dodjele sredstava, budući da je riječ o transparentnom načinu u okviru kojeg udruge na temelju raspisanog natječaja dostavljaju svoje programe. Pozivam i druga trgovačka društva da preslikaju ovakav način rada.

Zdravko Bošnjak, predsjednik Moto kluba Osijek, zahvalio je Gradu Osijeku i Tržnici na iznosu koji su dobili i koji će, kako navodi, upotrijebiti za proširivanje njihovih humanitarnih akcija na područja i izvan središta grada.

– Želja nam je omogućiti djeci koja ne mogu doći na Trg Ante Starčevića gdje se inače održavaju Motomrazovi i Motozeke, sudjelovanje u čarima ovih manifesetacija, kazao je Bošnjak.

Uime DV Lastavica zahvalu je iskazala Monika Đuranović te istakla kako će dodijeljena sredstva iskoristiti za provođenje STEM programa u vrtiću, odnosno za potrebne didaktičke materijale.

Nakon potpisivanja ugovora gradski dužnosnici zajedno s direktorom Tržnice d.o.o. Igorom Medićem posjetili su najstariju certificiranu prodavačicu na osječkoj tržnici, gospođu Jagodu Šaravanju te joj obnovili ugovor klupe za 2019./2020. Tom prigodom, osječki dogradonačelnik rekao je kako je ovo druga godina dodjele nagrade za najstariju certificiranu zakupnicu na osječkoj tržnici te najavio nastavak ove lijepe tradicije.

– Ovo je gesta kojom želimo istaknuti upravo one proizvođače koji kvalitetom svojih proizvoda proširuju ponudu na našoj tržnici. Već 11 godina osječka tržnica s Udrugom hrvatskih tržnica izdaje certifikate OPG-ovima koji samostalno proizvode svoje proizvode. Jedna od takvih certificiranih proizvođača je i gospođa Šaravanja, kod koje Osječani s užitkom kupuju već više od 30 godina. Stoga Grad Osijek doživotno snosi sve njezine troškove vezane uz prodajno mjesto na tržnici, zaključio je Piližota.

Skip to content