Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Objavljeno: 22.03.2024

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili dobra djela i sport te se u velikom broju odazvali na humanitarnu utrku ,,Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre”.

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura. Prikupljeni novac u četvrtak, 21. ožujka, Klinici za onkologiju KBC-a Osijek uručio je osječki pjevač i organizator utrke Igor Delač.

– Jako puno ljudi je uključeno u ovu priču, a kada imaš takvu podršku doista sam sretan čovjek i nisam tu sam, zato to namjerno napominjem. Svima hvala koji podržavaju ovo i idemo dalje, ide nam šesto izdanje. Ono što nas zapravo veseli da će za šesto izdanje biti gotova šetnica u cijelom svom profilu, tako da ćemo na taj način simbolično objediniti tri dijela grada – Donji grad, Gornji grad i Tvrđu – kazao je Delač.

Svečanosti uručenja nazočio je i predsjednik Gradskoga vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić te tom prigodom zahvalio sugrađanima na velikom odazivu.

– Bilo je hladno vrijeme, ali su građani i na taj način, s jedne strane, darovali gradu poklon za njegov rođendan, a s druge pokazali su svoj humanitarni karakter i svoj zdrav način življenja – rekao je Florijančić.

– Donacijom ćemo obnoviti klimatizacijske uređaje te tako poboljšati kvalitetu skrbi pacijenata, osobito najtežih bolesnika – izvijestio je pomoćnik ravnatelja KBC-a Osijek za kvalitetu, prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević, dr. med.

Utrku već pet godina organiziraju osječki glazbenik Igor Delač i Atletski klub Slavonija-Žito u suradnji s Gradom Osijekom, Zajednicom osječkog sporta, Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije i partnerima.

Skip to content