Tradicionalna podjela fiš paprikaša, skuhano 2 tisuće porcija

Objavljeno: 15.04.2022

Na Veliki petak tradicionalno Grad Osijek organizirao je podjelu fiš paprikaša. Majstori kotlića Slavonije i Baranje skuhali su kod Robne kuće na Sjenjaku 2 tisuće porcija za što je utrošeno 300 kilograma ribe. U podjeli ukusne blagdanske slavonske delicije sudjelovali su zamjenici osječkog gradonačelnika Dragan Vulin i Jasenka Crnković. Za blagdanski je fiš iz proračuna osigurano 30 tisuća kuna.

„Drago mi je što se velik broj naših sugrađanki i sugrađana okupio ovdje. Grad je osigurao 2 tisuće porcija vrhunskog fiša kojeg su skuhali Majstori kotlića Slavonije i Baranje. Drago mi je što se možemo podružiti uoči najvećeg kršćanskog blagdana. „ – izjavio je Dragan Vulin te svima čestitao Uskrs.

„Izuzetno mi je drago što smo se u ovolikom broju okupili ovdje na ovako lijepi dan. Građani su oduševljeni fišem koji su napravili vrhunski majstori. Svim građanima želimo sretan Uskrs, da ga provedu u miru i zajedništvu sa svojim obiteljima.„- rekla je Jasenka Crnković.

„Naši kotlovi su od 70 litara. Nijanse su samo u okusu, da li je slaniji ili ljući. Svatko od nas ima svoju tajnu i svoj detalj. Kuha se oko 40 minuta, na drvima, na pravoj vatri“. – zaključio je predsjednik Udruge Majstori kotlića Slavonije i Baranje Davor Tomić

Skip to content