Tjedan mozga:Izložba “Likovnošću o hrani”

Objavljeno: 13.03.2017

U sklopu 16. tjedna mozga u galeriji Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek danas je otvorena izložba “Likovnošću o hrani”.

Škola već tradicionalno sudjeluje u projektu „Tjedan mozga“, u suradnji sa studentskom Sekcijom za neuroznanost SENZOS pri Medicinskom fakultetu u Osijeku, a ovoga puta u otvorenju izložbe sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham.
Svjetsku inicijativu pokrenula je organizacija Dana Alliance for Brain Initiatives, a u Hrvatskoj je prepoznata zahvaljujući Hrvatskom institutu za istraživanje mozga i Hrvatskom društvu za neuroznanost. Manifestacija se provodi u sveučilišnim gradovima, dakle u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku u organizaciji Medicinskih fakulteta, u razdoblju od 13. do 19. ožujka 2017.

Glavni organizatori u gradu Osijeku ove su godine Medicinski fakultet Osijek, njegova studentska Sekcija za neuroznanost SENZOS, Odjel za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayer i biološka studentska organizacija ZOA, a glavni pokrovitelji Sveučilište J. J. Strossmayera, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.

Učenicima se svake godine zadaje tema iz područja proučavanja mozga, a ove godine vidjeli smo izložbu pod nazivom „Likovnošću o hrani“.

U većini slučajeva, učenici su rabili tri osnovna motiva za ostvarenje svojih ideja – mozak, želudac i hranu, dok je raznovrsnost moguće primijetiti u odabiru tehnike.

Učenici koji pohađaju Školu primijenjene umjetnosti i dizajna ukoliko se nastave baviti dizajnom, u svakodnevnom poslu će se jednoga dana susretati s vizualnim problemom pretvaranja apstraktnog pojma ili emocije u konkretan, vidljivi oblik.
Upravo radi toga ovi su projekti odličan izazov za učenike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Skip to content