Tjedan filantropije 2019. u Osijeku

Objavljeno: 23.09.2019

U Galeriji Kazamat, zajedničkom izložbom o povijesti filantropije u Osijeku i Tuzli – započele su aktivnosti ovogodišnjeg Tjedna filantropije koji se održava od 23. do 27. rujna.

-Zahvalnost je majka svih vrlina. Ona ne bi bila majka svih vrlina, da nije rijetkost. Ova izložba o filantropima Osijeka i Tuzle – njegovanje je majke svih vrlina – njegovanje je zahvalnosti prema velikim ljudima o kojima izložba progovara. – naglasio je u uvodnom obraćanju gradonačelnik Grada Tuzle Jasmin Imamović.

Osječke zaklade Slagalica i Srce grada Osijeka u suradnji s Fondacijom tuzlanske zajednice, postavile su ovu izložbu kao poticaj gradovima glede podupiranja programa razvoja lokalne filantropije.

-Svima su nam poznati osječki filantropi, ali usuđujem se reći da je daleko više onih koji nisu u povijesti ostali zabilježeni imenom i prezimenom. To su naše sugrađanke i sugrađani koji svakodnevno daju svoj doprinos volontiranjem i aktivizmom, šireći filantropsku sliku našega grada. Ova izložba je ujedno sjajna prigoda da naučimo nešto više o filantropiji u susjednim državama i prijateljskim gradovima poput Tuzle. – rekla je službeno otvarajući izložbu zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Više o bogatom programu Tjedna filantropije 2019. u Osijeku, možete doznati klikom na poveznicu: https://www.facebook.com/events/383713222296739/

Skip to content