Osijek dobio prvi javni teniski teren

Objavljeno: 18.06.2021

Danas je na Drinskoj ulici u Osijeku, u blizini Građevinskog i Kineziološkog fakulteta, svečano otvoren prvi javni teniski teren u Hrvatskoj. Riječ je o terenu dijelom financiranim od prikupljenih sredstava s humanitarnog turnira Donne Vekić, a koji je svima za korištenje u cijelosti besplatan.

Svečanom otvorenju terena prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik DTT-a Igor Vekić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth, te odgajatelj i voditelj sportskih aktivnosti Doma Klasje Darko Krstin.

Osječki dogradonačelnik zahvalio je obitelji Vekić, njezinome timu i svima uključenima u ovaj uspješno realizirani projekt.

– Teško je o Donni reći nešto što se već ne zna, a nama je drago što ne samo da širom svijeta pronosi ime našeg grada već i u njemu ostavlja značajan trag. Grad Osijek će i u budućnosti podupirati slične projekte jer nam je želja imati što više ovakvih terena, ali i ne samo teniskih već i drugih igrališta, što će značiti zadržavanje mladih sportaša u Osijeku – poručio je zamjenik Vulin.

Župan Ivan Anušić također je zahvalio Donni Vekić koja je već tri godine sportska ambasadorica i promotorica Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

– Zajedno smo realizirali puno sportskih događaja vezanih uz tenis, a zahvaljujući obitelji Vekić, koja ima svijest i volju pomoći gradu iz kojeg dolazi, stvoren je jedan od najkvalitetnijih teniskih terena u Europi. Nećemo stati na tome, već ćemo svake godine zajedno s Gradom i Donnom realizirati po jedan teren za mlade, svjesni da je infrastruktura potrebna kako bi se oni bavili sportom – rekao je župan Anušić.

Igor Vekić pojasnio je kako se ove godine zbog epidemioloških uvjeta nije mogao realizirati Premier Tennis Show te zahvalio svima koji su omogućili da se jedan dio ove humanitarne priče ipak ostvari.

– Ideja je bila napraviti prvi javni teniski teren koji će biti besplatan, slobodan na korištenje, prije svega djeci i mladima ali i svima ostalima, s ciljem popularizacije tenisa i sporta, te u Osijeku stvoriti dodatan sadržaj koji će definitivno pridonijeti kvaliteti života u ovom gradu, na što smo posebno ponosni. Naše je srce puno. Hvala prije svega pokroviteljima, Osječko – baranjskoj županiji i Gradu Osijeku, hvala mnogim sponzorima koji su učestvovali u ovom projektu, posebno hvala cijelom Donninom timu i ljudima koji su ovo učinili mogućim, pogotovo u ovako kratkom roku – kazao je Vekić.

Kako bi svatko mogao nesmetano igrati u svom terminu, teren će se moći rezervirati putem službene mrežne stranice www.premiertennisosijek.com gdje se nalaze i sve potrebne upute.

 

Foto: Samir Kurtagić

Skip to content