Svjetski dan socijalnog rada

Objavljeno: 22.03.2017

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada, koji se obilježava 21. ožujka, Hrvatska udruga socijalnih radnika i udruge članice HUSR-a organiziraju na području cijele Hrvatske brojne stručne skupove, simpozije, javne tribine, okrugle stolove i druge aktivnosti, kojima žele ukazati na aktualne društvene prilike i osnažiti profesionalnu zajednicu za suočavanje s izazovima socijalnog rada u našoj zemlji.

Tom je prigodom zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham pozdravio sudionike okruglog stola koji je bio upriličen u osječkom Domu umirovljenika, a pod nazivom “Promicanje održivog razvoja i zdravih zajednica”. Predstavljen je preddiplomski Studij socijalnog rada na Pravnog fakultetu u Osijeku, a razgovaralo se i o superviziji kao načinu podrške u radu stručnih djelatnika i vanjskih suradnika u sustavu socijalne skrbi.

U cilju javne prezentacije djelatnosti socijalne skrbi i jačanja socijalnih mreža Svjetski dan socijalnog rada u Hrvatskoj se tradicionalno obilježava i kao Dan otvorenih vrata u sustavu socijalne skrbi.

Skip to content