Svjetlosne kreacije Kulturnog centra i ove godine hit na HeadOnEastu

Objavljeno: 03.10.2020

Nakon prošlogodišnjih prvih Dana hrvatskog turizma održanih na kontinentu i premijernog izdanja HeadOnEesta – događaja koji nudi najbolje od Slavonije i Baranje, ta je manifestacija u petak navečer doživjela svoje drugo izdanje.

Bogat program, prekrasan ambijent, odlična glazba i gurmanske delicije Slavonije i Baranje – uistinu su recept za hedonizam bez granica, a poseban užitak za oči i ove je godine osigurao Kulturni centar Osijek. Svojim svjetlosnim kreacijama obojao je skrivene kutke Tvrđe i HeadOnEastu dao, sada već, prepoznatljivu vizuru.

Manifestacija je prigodnom zdravicom službeno otvorena u petak navečer, kada su dobrodošlicu posjetiteljima zaželjeli predstavnici Osječko-baranjske županije, ujedno i organizatori, a kojima se pridružila i Žana Gamoš, zamjenica osječkog gradonačelnika.

– Otvorili smo drugi, ali nadam se jedan od mnogih “Hedonista” u nizu koji će biti u budućnosti. Cilj nam je iskoristiti pozitivnu epidemiološku sliku na našem području i pozvati domaće goste da u vrijeme kad su putovanja u inozemstvo ograničena ili onemogućena pomaknu svoje granice i upoznaju istok Hrvatske, sa sadržajem kakav mogu dobiti samo u Slavoniji – rekao je ovom prigodom Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

Čestitke organizatorima uputila je osječka dogradonačelnica, istaknuvši kako Grad Osijek uvijek rado podržava manifestacije i događaje s kvalitetnim sadržajem:

– HeadOnEast je manifestacija koja promiče ljepote našeg grada, njegove kulturne vrijednosti i privlači ljude u naš grad. Iznimno mi je drago biti večeras ovdje, u našoj ljepotici – baroknoj Tvrđi, gdje je u tijeku projekt na koji smo čekali jako dugo godina, a riječ je obnovi i revitalizaciji 30 tisuća kvadratnih metara brownfield lokacije. Dogodine će radovi napredovati, tako da ćemo vidjeti u kojem dijelu naše Tvrđe ćemo uživati u HeadOnEastu.

Konceptualni program HeadOnEasta ove godine podijeljen je u više potprograma koji se održavaju u fizički zasebnim prostorima, dvorištima i ulicama, te uz poštivanje mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Program je dostupan ovdje, a već kratkim pogledom na njega jasno je da – tko god se ovoga vikenda zaputi u Osijek, čeka ga hedonistički užitak za oči, uši i nepce.

Skip to content