Sveti Nikola darivao tenjske mališane i počastio zajedničkom fotografijom Žanu Gamoš

Objavljeno: 05.12.2019

U Hrvatskom domu Tenja večeras se tražio stolac više. Razdragani mališani s roditeljima i pokojim djedom i bakom, nestrpljivo su iščekivali prigodnu lutkarsku predstavu dramskih umjetnika Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, ali nije tajna – još više i s daleko većim nestrpljenjem iščekivali su svetoga Nikolu, omiljenoga djedicu koji ih posjećuje o Nikolinju, uveseljavajući svu dobru djecu svojim darovima.

Draženka Matić iz Rukometnog kluba Tenja i Irena Čulo iz Udruge Školarac koje stoje iza organizacije dolaska svetoga Nikole u Tenju u svojim su kratkim obraćanjima istakle izvrsnu suradnju s Gradom Osijekom i izrazile posebnu zahvalnost sumještanki, zamjenici gradonačelnika Osijeka Žani Gamoš koja je uza sve obveze uvijek otvorena za suradnju. Organizatorice su se ujedno zahvalile svim dionicima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom veselom događanju te izrazile zadovoljstvo što je Grad Osijek izgradnjom nove, trodijelne školske športske dvorane znatno podigao kvalitetu života u Tenji.

-Sveti Nikola i Djed Božićnjak su osobe koje djeca najviše iščekuju i njima se najviše raduju. Uime Grada Osijeka čestitam i zahvaljujem vrijednim udrugama i volonterima iz Tenje koji se svake godine kroz predstavu, lik svetoga Nikole, paketiće i fotografiranje – potrude mališanima uljepšati ove čarobne adventske dane. – rekla je ovom prigodom Žana Gamoš.

Zamjenica gradonačelnika pratila je sa sinom Antom upriličeni blagdanski program, a mali Ante nije samo primio dar svetoga Nikole, nego je s vršnjacima izradio i prigodne božićne ukrase za darivanje razdraganih posjetitelja.

Skip to content