Svečano otvoren EPSO

Objavljeno: 18.03.2019

U nedjelju je u dvorani Gradski vrt svečano otvoreno Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem – EPSO 2019. Osijek je po četvrti put domaćin najboljim europskim strijelcima, a u narednih će tjedan dana 591 športaš iz 46 zemalja pucati za odličja u 29 različitih disciplina – od kojih je većina olimpijskih.
Svečano otvorenje započelo je tradicionalnim mimohodom zemalja sudionica, a nazočio mu je i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić koji je tom prigodom zahvalio ESC-i i Hrvatskom streljačkom savezu na ukazanom povjerenju, podcrtavši kako Osijek svaki put dokaže svoju uspješnost u organiziranju velikih športskih događanja te posljedično potvrđuje epitet športskoga grada.

Predsjednik ESC-a Vladimir Lisin otvorio je EPSO istaknuvši kako je ponosan na organizaciju u Osijeku te je potom zahvalio čelnicima grada i županije na pomoći u organizaciji i izvrsno obavljenom poslu.
U svečanom programu nije izostalo ni zabave, a svoje su vještine predstavile Đakovčanke, ženski vokalni sastav, bubnjarska skupina Ritmos i Plesni klub Broadway.

Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem trajat će sve do 25. ožujka i u to će vrijeme u Gradu na Dravi uživati oko tisuću gostiju. Popunjeni su svi smještajni kapaciteti, čime se još jednom potvrđuje kako je ovo Prvenstvo izniman turistički događaj.

Skip to content