Svečano otvoren 25. Osječki jesenski sajam

Objavljeno: 14.10.2022

Sajam je svečano otvorila Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, a otvorenju su nazočili Goran Ivanović, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije. Zamjenica Crnković se ujedno prvi put susrela s novim konzulom Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku, dr. Császár Zoltánom.

Crnković naglašava da smo iznimno ponosni što se u Osijeku već četvrt stoljeća njeguje tradicija održavanja Osječkog jesenskog sajma. Sajamska priredba je, kao i inače, programski bogata te obuhvaća čitav spektar gospodarskih područja – poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje, ekologiju, a sve s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja.

Uz brojne prezentacije roba i usluga gospodarstvenika, obrtnika, OPG-ova, sajam je uvijek prigoda za prezentaciju i razmjenu iskustava svih dionika. S ponosom mogu reći da su ove godine inkorporirane i izložbe kako ženskog tako i braniteljskog poduzetništva, a nije izostala ni međunarodna komponenta, dodaje Crnković. U suradnji s Veleposlanstvom Republike Mađarske u Hrvatskoj dogovoren je zajednički nastup i prezentacija mađarskih gospodarstvenika, uz B2B sastanak s hrvatskim gospodarstvenicima.

Nedvojbeno je da će ova sajamska priredba okupiti veliki broj posjetitelja, a ono čemu svi težimo je završetak novog Gospodarskog centra kojim će Grad i OBŽ dobiti još kvalitetnije prostore za gospodarske manifestacije, sajmove i kongresna događanja te time povećati gospodarsku aktivnost Grada, Županije, a i cijele regije.

Osječki jesenski sajam od 14. – 16. listopada se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Predstavit će se oko 200 izlagača iz Hrvatske i Mađarske. Ulaz na sajam je kao i svih prethodnih godina slobodan.

Skip to content