Svečano obilježen Dan darivatelja krvi u RH

Objavljeno: 25.10.2022

Svečanosti dodjele jubilarnih priznanja povodom Dana darivatelja krvi u RH nazočila je Jasenka Crnković, zamjenica gradonačelnika Osijeka te je pozdravila sve nazočne u ime osječkog gradonačelnika Ivana Radića.

Svake se godine 25. listopada obilježava Dan darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, a Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek tradicionalno organizira podjelu zahvalnica i priznanja za višestruke dobrovoljne davatelje krvi na području svoga djelovanja.

Dobrovoljno davanje krvi jedna je od najvažnijih aktivnosti Crvenog križa. Crnković dodaje da je krv kao lijek nezamjenjiva i još uvijek se ne može proizvesti, a veličinu uloge Crvenog križa kao promicatelja dobrovoljnog davanja krvi i organizatora akcija teško je riječima opisati. Djela govore sama za sebe.

Na području djelovanja GDCK Osijek organizirano je ukupno 11 aktiva dobrovoljnih davatelja krvi. Zahvaljujući davateljima koji se kroz aktive organizirano uključuju u akcije dobrovoljnog davanja krvi te individualnim davateljima i mladima okupljenima kroz škole i fakultete, osiguravaju se uvijek dostatne količine krvi za potrebe Kliničkog bolničkog centra Osijek i zdravstvenih ustanova na području Županije i šire.

Skip to content