Subvencioniranje kamate na stambene kredite

Objavljeno: 02.07.2019

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija subvencionirat će, svatko po jedan postotni poen, stambene kredite za hrvatske državljane s prebivalištem i radnim odnosom na području Osijeka – bez obzira na godine života. Za kupnju stanja ili kuće na području grada Osijeka.

Osječani bi tako prijavom na ovaj natječaj mogli dobiti stambeni kredit za koji bi kamatu u prvih deset godina plaćali samo 0,49-1,2%, ovisno o tome s kojom poslovnom bankom dogovore kredit. Cilj ovoga projekta je pozitivno utjecati na broj radno aktivnog stanovništva, smanjiti nedostatak i odljev potrebne radne snage te time ubrzati gospodarski rast i razvoj Osijeka.

Kredit se odobrava za kupnju stana ili kuće, uz minimalan rok otplate od 15 godina, do iskorištenja ukupnog kreditnog potencijala u iznosu od 50.000.000,00 kuna. Najviši iznos kredita koji će Grad Osijek subvencionirati je 500.000,00 kuna, no stambeni kredit može biti i veći od tog iznosa, ali će razliku financirati korisnik.

Javni natječaj za subvencioniranje kamate na stambene kredite u okviru projekta “Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva” i detalje u svezi njega možete preuzeti na web stranici Osječko-baranjske županije:

http://www.obz.hr/images/Javni_natjecaj_za_subvencioniranje_kamate_na_stambene_kredit_u_okviru_projekta_Stambeni_krediti_u_funkciji_poticanja_gospodarstva.pdf

http://www.obz.hr/index.php/oglasnik/natjecaji-za-zaposljavanje-u-tijeku

Skip to content