Streljačka elita ponovno stiže u Osijek, popunjeni svi smještajni kapaciteti

Objavljeno: 17.06.2021

Nakon netom održanog Europskog prvenstva u streljaštvu, Osijek će ponovno biti domaćin streljačkoj eliti. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare prigodom Svjetskog kupa u streljaštvu koji će se u gradu na Dravi održati od 22. lipnja do 3. srpnja.

I ovaj veliki sportski događaj pozitivno će utjecati na turizam i gospodarstvo, a tomu svjedoči činjenica kako će u Osijeku boraviti oko 1000 sportaša i njihovoga pratećeg osoblja. Svi smještajni kapaciteti ponovno su popunjeni.

– Pandemiji usprkos, grad Osijek nije odustao od velikih sportskih događaja i manifestacija. Tako smo imali i Osječki Ferivi polumaraton, EPSO 2021, Dobro World Cup, a pred nama su sada i Svjetski kup u streljaštvu i Pannonian Challenge. Grad Osijek nastavlja podupirati sve ovakve manifestacije koji će nam osim vrhunskog sporta dati i gospodarski odnosno turistički benefit, i siguran sam da će ih u budućnosti biti i više – izjavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana, čestitao je organizatorima na uspješno održanom EPSO-u pod epidemiološkim mjerama te dodao kako se na području Osječko-baranjske županije u to vrijeme ostvarilo gotovo 20 tisuća noćenja. – 625 sportaša iz 62 zemlje svijeta je stvarno respektabilna brojka, a to će se svakako osjetiti i u turističkom dijelu naše županije – rekao Lukić.

– Zahvaljujem se županiji OBŽ i posebno gradu Osijeku na sudjelovanju i brzoj reakciji nove gradske uprave i novog gradonačelnika i cijelog angažmana oko EPSO 2021 ali i primanja našeg predsjednika svjetske organizacije. Hvala gradonačelniče, to je bilo korisno za sve nas i naravno za grad Osijek. Zahvaljujem se na angažmanu svih ljudi koji su do sada sudjelovali u organizaciji EPSO 2021 i ovog Svjetskog kupa. Nadam se i vjerujem da ćemo ovakvih natjecanja organizirati još i više za što smo potporu dobili i od predsjednika svjetske federacije te se nadam da ćemo ovu suradnju još i više proširiti i dići na jednu veću razinu – napomenuo je Hubert Kišpal, predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza.

Direktor natjecanja Zoran Ćelić zahvalio je na potpori i staroj i novoj gradskoj upravi kao i Ministarstvu obrane RH koje je pomoglo s izvedenim radovima u pripremnoj fazi EPSO-a.

– Tijekom provedbene faze s nama je bilo 20 pripadnika Hrvatske vojske koji su nam pomagali i sada su ovdje i ostat će s nama tijekom svjetskog kupa. Zahvaljujem se ministarstvu turizma i sporta na potpori koju smo dobili od njih, najveća zahvala osječkim te Slavonsko Baranjskim hotelijerima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Velika zahvala i Športskim objektima koji su nas pratili sve ovo vrijeme i na značajnim iznosima koji su uloženi u našu streljanu. Zahvala ide i Turističkoj zajednici grada Osijeka i Zajednici sportskih udruga grada i županije – kazao je Ćelić.

Svjetski kup je zadnji u ovom olimpijskom ciklusu ispred Tokija, radi se o 15 olimpijskih disciplina. Značaj ovog kupa je u tome da je riječ o zadnjoj prilici prije olimpijade da sportaši ostvare rezultate, a prijavljeni su oni najbolji i to doslovno sa svih kontinenata.

Foto: Press – GSD Osijek 1784

Skip to content