„Srednjika 2019.“ – razvijanje novih vještina i ljubavi prema sportu

Objavljeno: 10.07.2019

Tijekom ljetnog školskog odmora, Školski športski savez Grada Osijeka u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Grada Osijeka te uz sufinanciranje Grada Osijeka organizirao je već drugu godinu Ljetni sportski kamp „Srednjika 2019“. Riječ je o aktivnostima namijenjenim djeci od 9-14 godina, a Kamp se održava u četiri smjene u razdoblju od 17. lipnja do 12. srpnja.
Svaki polaznik dobio je majicu, kapu i bočicu za vodu, organizirani su užina i ručak, a uz sportski dio programa održavaju se i tematske radionice u kojima sudjeluje Crveni križ te Izviđački klub Slavonski hrast. Prilika je to upoznati djecu s različitim sportovima, omogućiti im kvalitetno provođenje vremena, međusobno druženje, razvijanje vještina, ali i ljubavi prema sportu.

Glavna tajnica Školskog športskog saveza Grada Osijeka Sanda Gašić pojasnila je kako su, u odnosu na prošlu godinu, proširene aktivnosti odnosno broj uključenih sportova.
– Na ukupno sedam lokacija, s polaznicima kampa stručne aktivnosti provode treneri, tajnici Zajednice športskih udruga Grada Osijeka u koordinaciji s djelatnicima Školskog športskog saveza grada Osijeka. Odbojka, košarka, nogomet i atletika odvijaju se na Srednjoškolskom igralištu, gimnastika u Sokolskom domu, s tenisom i veslanjem se upoznaju u prostorima Tenis centra Osijek i na Iktusu, judo, karate i stolni tenis održavaju se u Nastavno-športskoj dvorani Gradski vrt, na Pampasu će se okušati u kuglanju, streljaštvu i rukometu, a svi polaznici imaju prigodu i plivati na Gradskim bazenima – kazala je glavna tajnica Školskog športskog saveza Grada Osijeka.
Neke sportove, polaznici Kampa isprobali su po prvi puta, a Sanda Gašić naglasila je i kako je Kamp ujedno dobra prilika za upoznavanje sa sportskim terenima odnosno mogućnostima koje pružaju.
-Pampas, dvorana Gradski vrt, atletska staza, Sokolski dom… Različiti sportski tereni na kojima neki sigurno nisu nikada bili. Pokušali smo maksimalno kvalitetno ispuniti vrijeme koje naši polaznici provode u Kampu, a to je od 7,30-16,00 sati tijekom pet radnih dana. U svakoj od četiri smjene imamo 50ak polaznika, a prijevoz djece do sportskih dvorana i terena organiziran je GPP vozilom. – rekla je Sanda Gašić dodajući kako je djeci osiguran stručni rad koji provode licencirani treneri i sportski djelatnici.

Ljetni sportski kamp obišla je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš istaknuvši značaj projekta koji Grad Osijek podržava već drugu godinu zaredom.
-Djeca su nam uvijek u fokusu i važno nam je osigurati im što kvalitetnije provođenje vremena kako bi izrasli u zdrave i sretne mlade ljude. Ovo je pravo mjesto za druženje, kreativno, sadržajno i kvalitetno provođenje ljetnih dana. Svaki od 14 ponuđenih sportova obogatit će na svoj način njihove vještine, s nekima će se susresti možda po prvi puta, neke će malo više uvježbati. Stručni nadzor, zanimljiva predavanja, osigurana sva potrebna oprema. Sport je važan za zdravlje, a naše mlade Osječanke i Osječani ovdje zaista imaju prigodu kvalitetno provesti vrijeme i steći nova iskustva koja će im dobro doći. – poručila je zamjenica gradonačelnika.

Nekima od sudionika, boravak u Kampu bit će sigurno i prvi korak prema daljnjem aktivnom bavljenju sportom. Osim toga, važna komponenta svakako je i ona društvo-socijalna kroz koju polaznici uče fair-play i međusobno se druže, a neka ostvarena prijateljstva zasigurno će potrajati i duže od samog Kampa.

Skip to content