Sportaš 2018.

Objavljeno: 25.01.2019

Na današnjoj svečanosti „Sportaš 2018.“ u Hrvatskom narodnom kazalištu – dodijeljene su plakete i pokali – najuspješnijim gradskim i županijskim sportašima i sportskim kolektivima. Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, čestitala je laureatima, ističući da je osječki sport primjer kako se s puno rada i osobnoga odricanja može doći do toliko željene izvrsnosti. Posebne čestitke uputila je:
– Nogometnom klubu Osijek na ovogodišnjoj nagradi koju je zaslužio iznimnim sportskim rezultatima u svim uzrasnim kategorijama, što predstavlja logičan slijed pozitivnih promjena koje su se dogodile u klubu u proteklom razdoblju, a u kojima je i Grad Osijek aktivno sudjelovao i dao svoj doprinos.
Obraćajući se nazočnima na svečanosti, Gamoš je podcrtala nekoliko najvažnijih prošlogodišnjih trenutaka koji su u velikoj mjeri odredili budućnost osječkoga sporta:
– Ključan je nastavak stabiliziranja gradskog proračuna, što omogućava kontinuitet strateškog promišljanja o sportu i znatno lakše uravnoteživanje želja i potreba. Najavljena, dugoočekivana ulaganja privatnog kapitala u sport konačno su realizirana dovršetkom izgradnje Sokolskog doma i početkom izgradnje novoga sportskog kampa i stadiona Nogometnog kluba Osijek, što je uz stabilno klupsko financiranje i partnerstvo Grada, omogućilo veće izdvajanje sredstava iz javnih izvora za druge potrebe u sportu.
Temeljna uloga lokalne samouprave u sustavu sporta je osigurati osnovne preduvjete za bavljenje sportom, što podrazumijeva ispunjavanje svih programskih područja propisanih Zakonom o sportu. Trokut na kojemu počiva sport u Osijeku čine Grad s nadležnim upravnim odjelom, Zajednica sportskih udruga i Športski objekti.
– Ipak, najvažniji u svemu ovome su sportaši i njihove obitelji koje pružaju neophodnu potporu za ostvarenje vrhunskih rezultata. – zaključila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Skip to content