Slavonika i Doručak s hrvatskih farmi

Objavljeno: 07.03.2017

2. nacionalnu poljoprivrednu konferenciju Slavoniku otvorio je danas u prepunoj dvorani osječkog Poljoprivrednog fakulteta ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Tom je prigodom iskazao uvjerenje kako će, uz zalaganje i trud svih subjekata – ministarstva, poljoprivrednih proizvođača i akademske zajednice te uz stvaranje neophodnih poticajnih uvjeta, hrvatska, a prije svega slavonska poljoprivredna proizvodnja, do 2020. dosegnuti one koje se često navode kao primjeri uspješnosti – poput austrijske ili njemačke. Pozvao je mlade ljude, studente i buduće poljoprivrednike da ostanu na svojoj zemlji jer će upravo ovdje moći ostvariti sve što žele i uspješno živjeti od svoga rada i proizvodnje.

Doručak s hrvatskih farmi u restoranu Campus, u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, bio je najbolji uvod u Konferenciju, gdje su se moglo vidjeti i kušati upravo vrhunski domaći proizvodi te upoznati sa sustavom označavanja proizvoda s hrvatskih farmi oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Kruh hrvatskih polja, Med iz Lijepe naše i Jaja hrvatskih farmi. Proizvodi s hrvatskih farmi dokazane su sljedivosti, svježi, dostupni i kvalitetni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje. Namjera je da poruke upućene javnosti dopru do što većeg broja građana te ih usmjere na kupovinu proizvoda s hrvatskih farmi jer na taj način potičemo razvoj hrvatske poljoprivrede.

Gradonačelnik Ivan Vrkić pozdravio je oba ova događaja koji promiču i doprinose grani proizvodnje od koje Slavonija živi, posebice nastojanje da se stvore uvjeti kako bi se ovdašnja gospodarstva pomladila stvaranjem temelja mladim ljudima za ostanak na zemlji koja im može biti izvor prihoda i osigurati bogat i uspješan život.

Skip to content