Savjet mladih Grada Osijeka na Impact akademiji u Karlovcu

Objavljeno: 29.08.2017

Radi se o ljetnoj akademiji za članove Savjeta mladih i udruga s područja cijele Republike Hrvatske s ciljem pomaganja mladima u razvijanju vještina i stjecanju praktičnih znanja u području politika za mlade u organizaciji udruge Kompas iz Karlovca i pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Karlovca, Karlovačke županije, Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić, Ureda za informiranje u RH Europskog parlamenta i Turističke zajednice grada Karlovca.

Svečano otvorenje održano je u Gradskoj vijećnici u nazočnosti pomoćnice ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maje Vučinić Knežević, predstavnice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Zrinke Čupić i karlovačkog gradonačelnika Damira Mandića.

Sudionici z tridesetak gradova kroz dvadeset interaktivnih radionica i predavanja na devet lokacija raspravljali su i učili o znanstvenom radu politike za mlade, vođenju organizacije, zagovaranju i lobiranju, monitoringu i mentoriranju, timskom radu, financijama, državnoj i javnoj upravi, javnom nastupu i govoru tijela, pripremi prodajno-natječajne prezentacije i o budućnosti mladih u RH u obliku panela.

Predavači su bili ugledni stručnjaci iz društvenih i humanističkih znanosti, između ostalih prof. dr.sc. Ivan Koprić, predstojnik Katedre za upravnu znanost Pravnog fakulteta u Zagrebu, Maja Vučinić Knežević, dr. sc., pomoćnica ministrice za provedbu socijalne politike, organizaciju i nadzor ustanova, Kristijan Sedak, mag.comm., s Odjela za komunikologiju hrvatskog katoličkog sveučilišta i brojni drugi.

Savjet mladih Grada Osijeka

Skip to content