Sastanak lokalnih i regionalnih vlasti Podunavskog sliva

Objavljeno: 28.09.2018

Ovaj projekt usmjeren je jačanju kapaciteta lokalnih organizacija i institucija koje se bave smanjenjem rizika od elementarnih nepogoda i drugih nesreća i upravljanjem rizika, a u njemu sudjeluje šest zemalja Jugoistočne Europe.
Razgovaralo se o primjerima dobre praske u Hrvatskoj i Srbiji te izazovima u udruživanju i financiranju preventivnih mjera za smanjenje rizika od katastrofa. Regionalnim povezivanjem nastoji se postići jačanje otpornosti lokalnih zajednica, kao i njihov ekonomski razvoj.
“Elementarne nepogode i katastrofe ne poznaju granice niti nacije, a na njih najbolje možemo odgovoriti zajedničkom zaštitom. Moramo razgovarati o toj temi kao bismo mogli planirati i osigurati sigurniji život na ovim područjima, a upravo to danas na ovom skupu i činimo. Svi zajedno moramo voditi više računa o prirodi, a ne inatiti joj se, jer ju sigurno ne možemo pobijediti” – poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić.
Popodnevni dio skupa bio je posvećen poticanju regionalnog povezivanja u cilju ekonomskog razvoja lokalnih zajednica kroz teme Hrvatska u EU – izazovi i šansa za lokalni razvoj Srbije i Primjeri dobre prakse međuopćinske i prekogranične suradnje na lokalnoj razini – uloga nacionalnih manjina.

Skip to content