Sakuntalin park najljepši gradski park u Hrvatskoj

Objavljeno: 07.07.2022

Osječki Sakuntalin park najljepši je park prema izboru hrvatskih građana, a u natječaju kojeg je proveo portal gradonačelnik.hr.

„Postali smo Eco-city, imali smo najljepši Advent minule zime, a sada imamo i najljepši park u Hrvatskoj. Zahvaljujem vrijednim djelatnicima UNIKOM-a koji održavaju ovaj i sve druge parkove. Specifični smo po tome što imamo više parkova nego trgova. S pravom nas se zove zelenim gradom. Osijek nikada nije bio ljepši, nikada čistiji, a to vide i svi koji dolaze u naš grad.“- poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić iz najljepšeg hrvatskog parka.

Sakuntalin park uređen je davne 1890. Nastao je u razdoblju secesije. 2018. je temeljito obnovljen. Krasi ga 7000 sadnica, a od trajnica tu je čak 30-ak vrsta, među kojima je i živa ograda od zaštićene tise stara čak 132 godine.

Grad Osijek ima 23 parka, a za njihovo održavanje i uređenje u proračunu ove godine osigurano je više od 13 milijuna kuna. Osječki su parkovi i svojevrsna turistička atrakcija.

„Turisti itekako zamjećuju i naše parkove i naše zelenilo. Možemo se pohvaliti izvrsnim turističkim brojkama. Prema zadnjim podacima iz eVisitora u lipnju smo ostvarili 12 posto više noćenja nego 2019.-te koja je turistički bila rekordna godina. Pred nama je dugo toplo ljeto s pregršt kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja. Kao što znate, Osječko ljeto kulture s čak 73 programa trajat će do 3. rujna i svi su programi besplatni, organizirat ćemo još dvije Osječke ljetne noći, na Kopiki je već sada živo, a uskoro ćemo otvoriti i bazene s cijenama ulaznica koje su najniže u okruženju. Sadržaja ovoga ljeta neće manjkati.“- zaključio je gradonačelnik Radić.

Skip to content