S novim sadržajima osječka Copacabana od sutra spremna za novu kupališnu sezonu

Objavljeno: 20.06.2023

Nakon prošlogodišnje prve temeljite rekonstrukcije, osječka Copacabana i ove je godine uređena te s novim sadržajima spremna za novu sezonu. Završene radove na uređenju obišao je u utorak zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin sa suradnicima.

– Osječka Copacabana spremna je za novu kupališnu sezonu, a otvara se sutra 21. lipnja na prvi dan ljeta i posljednji dan nastave. Obišli smo cijelo kupalište i uvjerili se da je sve spremno za ovu kupališnu sezonu. Prošle godine smo, nakon 46 godina od izgradnje, prvi puta temeljito obnovili i rekonstruirali kupalište. Ova prva faza radova vrijedna je gotovo pet milijuna eura, a završena je u rekordnih šest mjeseci – poručio je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin prilikom obilaska.

Dodao je kako je projektna dokumentacija za drugu fazu obnove spremna i prijavljena na NPOO, a procijenjena vrijednost radova je oko šest milijuna eura.

– U obnovu bi trebala preostala dva bazena, rekreacijski i dječji, ali i restoran, koji bi trebao ići u energetsku obnovu, odnosno potpunu rekonstrukciju. Trenutačno imamo nova 23 rasvjetna stupa, što će tijekom vikenda omogućiti i noćno kupanje, dakle novi sadržaj. Također je obnovljen i stavljen u funkciju sanitarni čvor kod skate parka. Imamo i nove travnate površine, zelene otoke i novu podlogu gdje su nekada bili kamenčići. Tu je i novih 100 garderobnih ormarića, uvedena je treća blagajna za dane kada se očekuje veliki broj posjetitelja. Novost u odnosu na prošlu godinu je i uvođenje kartičnog plaćanja – izvijestio je zamjenik Vulin.

Očekuje da će Kopika doprinijeti još boljim turističkim rezultatima te istaknuo da je u prvih pet mjeseci ove godine broj noćenja 21 posto veći u odnosu na prošlu koja je bila rekordna.

Darko Dumančić, voditelj kupališta, rekao je da ljeto na Kopiki uz Osječko ljeto kulture obogaćuje sadržaj u gradu.

– Za sve one koji možda neće odmor provoditi na Jadranu, potrudili smo se napraviti sve ovo. Copacabana je spremna za naše sugrađane. Napore koje smo uložili započeli smo već u siječnju, a bez Športskih objekata, Unikoma i Hrvatskih voda ovo ne bi bilo moguće – istaknuo je Dumančić.

Govoreći o cijenama, izvijestio je kako je za djecu do sedam godina ulazak besplatan. Djeca od sedam do 15 godina, te umirovljenici i osobe s invaliditetom za ulazak će izdvojiti 1,50 eura. Za ostale posjetitelje radnim danom cijena ulaznice je 3,00 eura, a vikendom, blagdanom i neradnim danima 3,50 eura. Najam ležaljki iznosit će 3,00 eura, a garderobnih ormarića 1,00 eura dnevno.

Uz navedene sadržaje, osigurana je i zdravstvena zaštita te spasilačka služba, kao i rad redarske i blagajničke službe.

Željko Kovačević, direktor VGO Hrvatskih voda za sliv Dunava i donje Drave, podsjetio je kako su Hrvatske vode prošle godine na inicijativu gradonačelnika Radića te u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, a u okviru redovnog održavanja plovnoga puta, na Copacabani deponirali preko sedam tisuća kubika pijeska.

– Glavnina tog pijeska je i ostala na Copacabani, zbog rekordno niskih vodostaja. Ove godine smo oko tri tisuće kubika deponirali na Copacabanu, a oko sedam tisuća na kupalište kod Želje. Sada, kada su prošle visoke vode, stvorili su se uvjeti da možemo možemo razastrijeti pijesak po plaži – zaključio je Kovačević.

 

Skip to content