Rođendanski koncert MKD-a ,,Braća Miladinovci”

Objavljeno: 13.11.2023

U osječkom Centru za posjetitelje u petak je održan rođendanski koncert MKD-a ,,Braća Miladinovci”.

Proslavi 29. rođendana nazočili su i Tihomir Florijančić, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Osijeka te Miljaim Fetai, veleposlanik Republike Sjeverne Makedonije u Republici Hrvatskoj.

– Prije samo nekoliko dana vratio sam se iz Bitole, grada s kojim se Osijek zbratimio ove godine, gdje sam bio dočekan srdačno i otvorena srca. Zahvalan sam gradonačelniku Bitole Toniju Konjanovskom te svima vama u Društvu na ustrajnom njegovanju kulturnih veza koje povezuju makedonski i hrvatski narod već 163 godine, a počele su s biskupom Strossmayerom, premda sam siguran da sežu puno dalje u prošlost – istaknuo je Florijančić.

– Ovo je proslava zrelosti. Neki članovi društva su s nama od samoga početka, drugi pak, kojih se s tugom sjećamo, nisu više s nama, poput naše Jagode Cvetičanin. Nismo više mladi. No dolaze nove generacije i mi se nadamo i vjerujemo da će one preuzeti naše aktivnosti i da će MKD ‘Braća Miladinovci‘ proslaviti ne samo svoj 30. rođendan nagodinu već i svoj 50. u našem Osijeku – rekao je Boris Trajanovski u uvodnom obraćanju na svečanom otvorenju “Rođendanskog koncerta” Makedonskog kulturnog društva “Braća Miladinovci”.

U kulturnom dijelu programa predstavile su se sve sekcije MKD-a “Braća Miladinovci” makedonskom pjesmom, različitim plesovima te recitacijama na makedonskom jeziku učenica makedonskog jezika, kao i gosti iz Folklornog ansambla “Bilje” baranjskim melosom i plesom.

Skip to content