Rješenje problema sportskog igrališta OŠ Franje Krežme

Objavljeno: 29.12.2016

U Gradskoj upravi održana je konferencija za novinare na kojoj je zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham zajedno s ravnateljicom OŠ Franje Krežme Jadrankom Jurić i dekanicom Filozofskog fakulteta prof.dr.sc. Loretanom Farkaš predstavio rješenje problema sportskog igrališta Osnovne škole Franje Krežme.

Zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham poručio je kako je dogovor između Filozofskog fakulteta u Osijeku i Osnovne škole Franje Krežme napokon postignut i da će Osnovna škola već u siječnju ponovno biti u mogućnosti koristiti sportsko igralište u dvorištu fakulteta, odnosno iza osnovne škole te da je problem o kojem se toliko često pričalo ali često i izvještavalo javnost napokon riješen.

Za 42 parkirališna mjesta, koliko ih se nalazi na prostoru dječjeg igrališta, na zemljištu Filozofskog fakulteta, Grad Osijek će ovim sporazumom, trajno rezervirati za djelatnike Fakulteta parkirališna mjesta u Ulici L. Jagera, ispred zgrade Fakulteta te bočno uz zgradu u Školskoj ulici, koja će biti posebno označena. Bez posebne oznake u automobilu, odnosno propusnice tamo neće biti moguće parkirati. Grad Osijek će u narednom razdoblju, dok još vremenski uvjeti ne dopuštaju odvijanje sportskih aktivnosti na otvorenom, pristupiti i sanaciji tog igrališta kako bi djeca imala sve uvjete kada se povratkom toplijeg vremena vrate na to igralište. Sporazum se sklapa na 5 godina s mogućnošću produljenja ukoliko obje strane u određenom trenutku budu zainteresirane za to- objasnio je.

Dekanica Filozofskog fakulteta Loretana Farkaš Istaknula je kako je postignuto rješenje privremeno, ali da je Filozofski fakultet u Osijeku otvoren za sva dugoročna rješenja pa i u smislu nekakvih novih vizija kako doći do novih prostora koje bi koristio fakultet. Zahvalila se gradonačelniku Ivanu Vrkiću i zamjeniku Vladimiru Hamu jer su, otkada su počeli pregovori, zaista ozbiljno shvatili interese i potrebe i Škole i Fakulteta.

Profesorica Jurić, ravnateljica Osnovne škole F. Krežme, zahvalivši se gradonačelniku, njegovu zamjeniku i dekanici istaknula je kako su sretni postignutim dogovorom . Smatra da su djeca budućnost grada i da je njihovo pravo na prvom mjestu i to se ovim rješenjem zaista i pokazalo, a škola dobila svoje pedagoške standarde kako bi se na kvalitetan način mogla brinuti o djeci. Djeca sada mogu ponovno izaći van i veseliti se baš kao i prethodne generacije koje su uživale i odrastale na ovom igralištu.

Skip to content