Rezultatom 3:1 Hrvatska u četvrtfinalu Davis Cupa

Objavljeno: 05.02.2018

Osijek se još jednom pokazao izuzetnim domaćinom velikom sportskom događaju, ovoga puta Davis Cupu, a osječka publika srčanom potporom hrvatskim reprezentativcima u mečevima 1. kola protiv Kanade.

Hrvatska je slavila pobjedu s 3:1 kao i plasman u četvrtfinale, gdje će se susresti s Kazahstanom. Borna Ćorić osvojio je pobjednički bod za hrvatsku reprezentaciju svladavši u nedjelju u osječkom Gradskom vrtu Denisa Shapovalova. Prethodnog dana Marin Čilić i Ivan Dodig senzacionalnim su preokretom u dvoboju parova pobijedili Vaseka Pospisila i Daniela Nestora, dok je prvoga dana natjecanja Borna Čorić pobijedio Vaseka Pospisila i donio prvo vodstvo Hrvatskoj protiv Kanade. Jedini bod Kanadi otišao je u meču Viktora Galovića i Denisa Shapovalova.

U prepunoj dvorani Gradski vrt, vrhunske teniske oglede pratili su i gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno sa županom Ivanom Anušićem te zamjenicima gradonačelnika Borisom Piližotom i Žanom Gamoš, kao i brojni visoki uzvanici- od potpredsjednika Vlade RH Predraga Štromara, predsjednika HOO Zlatka Mateše, tajnice Središnjeg državnog ureda za sport Janice Kostelić, do predsjednika Hrvatskog teniskog saveza Franje Lukovića, guvernera HNB Borisa Vujčića, i mnogih drugih.
Četvrtfinale Davis Cupa, i susret Hrvatska – Kazahstan, na rasporedu je od 6. do 8. travnja.

Zagrebačka banka još je jednom pokazala razumijevanje za velike sportske događaje u Osijeku te značajnom financijskom potporom omogućila odigravanje 1. kola Davis Cupa u našem gradu, na čemu joj se zahvaljujemo!

Skip to content