Retfalački vatrogasci dobili vatrogasno vozilo vrijedno 650 tisuća kuna

Objavljeno: 21.11.2021

Ovog vikenda bilo je osobito svečano za sve vatrogasce Dobrovoljnog vatrogasnog društva Retfala. Naime, uz pomoć financijskih sredstava koje društvo dobiva od Grada Osijeka kupljena je vatrogasna cisterna vrijedna 650 tisuća kuna. Tom prigodom vatrogascima se obratio zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

Uz pohvale DVD-u Retfala na njihovom radu Vulin je istaknuo da Grad skrbi ne samo o profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi nego i o svojim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, a Retfala je jedno od onih koje može biti primjer drugima.
“Svjesni smo da su vatrogasci često u kriznim situacijama najspremnija postrojba na terenu. To mogu potvrditi i kao načelnik Stožera civilne zaštite grada Osijeka, ali i reći da u vatrogasce polažemo velike nade te im moram posebno zahvaliti na angažmanu u posljednje dvije godine tijekom pandemije. Dali su velik doprinos na punktovima za cijepljenje, ali i u svim drugim akcijama”, rekao je Vulin. Vulin je također naglasio da će s ovom cisternom retfalački vatrogasci dobiti nužnu opremu koja će podići operativnu spremnost na višu razinu.

Prema riječima predsjednika DVD-a Retfala Dragana Košćaka, riječ je o cisterni s certificiranim spremnikom za pitku vodu pa osim za gašenje požara može služiti i za dostavu vode stanovništvu sukladno potrebama. Također je rekao da će postojeća cisterna koja je stara oko 40-tak godina, no u dobrom stanju, biti donirana nekom drugom dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Grad Osijek godišnje izdvaja oko 600-njak tisuća kuna za DVD Retfala na čemu se Košćak zahvalio gradskim čelnicima te je Vulinu odnosno Gradu Osijeku uručio zahvalnicu za suradnju i pokroviteljstvo povodom 130. obljetnice rada ovog društva.

Skip to content