Rekordan Advent!

Objavljeno: 12.12.2019

Ako je četvrtak novi petak, je li srijeda novi četvrtak? U svakom slučaju, Advent je, čini se, jedan veliki produženi vikend. Advent koji je okupio najviše ljudi, najviše pozitive do sada.

Shakespeare je rekao kako je glazba hrana ljubavi. Onda će slasni zalogaji Adventa u Tvrđi imati ozbiljnu konkurenciju. Jer u vikend nas je već sinoć uspješno uveo NO jazz band, sastav vrhunskih osječkih glazbenika, bez kojih Advent nije moguće zamisliti. Danas, u četvrtak, nastupaju nam Echoes, osječki bend za ljubitelje rocka, a u petak Mat Shaft, glazbenik kojeg s pravom smatramo zvijezdom u usponu. Program u subotu počinje i nešto ranije, jer u suradnji sa Savjetom mladih Grada Osijeka obilježavamo Dan mladih grada Osijeka i to kroz Youthnited manifestaciju koja nam donosi Art Dosier Trio. Iza njih na adventsku pozornicu dolazi Marko Tolja, gentlemen vrhunskog glasa i idealan glazbenik za savršen adventski koncert. Youthnited večer završava s DJ Maxom. Osijek zaista zna kako slaviti mladost.

Nedjelja nam na pozornicu vraća Lipu, ali ovaj put onu “veliku” – poznato osječko pjevačko društvo nastupa na adventskoj pozornici u 19 sati. Treću adventsku svijeću upalit će osječki izviđači iz kluba Javor, uz izviđačke i božićne pjesme i to posebnim plamenom – svježe pristiglim betlehemskim svjetlom. Večer nastavljamo uz swing jazz band, Sing song swing, pravi obrok za ljubav.

Djeca, najveći dar Adventa, dobit će svoje malo dječje kino u najvećoj kupoli u Tvrđi.  U petak i subotu, 13. i 14. prosinca, sve ljubitelje božićnih crtića razveselit će projekcije dvaju crtanih, dugometražnih filmova: Niko, božićna avantura u petak i nastavak njegove avanture u subotu. Snovi malog soba i njegove pustolovine razveseliti će najmlađu publiku.

Mali sajam u centru grada tijekom dana pruža osjećaj božićnog iščekivanja svakom prolazniku. Nemojte zaboraviti kako je upravo osmjeh stranca u prolazu izazvan pozitivnom energijom – Advent. Božićna pivnica na Trgu Ante Starčevića u petak će biti posebno svečana – u duhu proslave 26 godina Slavonskog radija. Dj Tac, pobrinut će se za atmosferu na još jednom afterwork partyju koji počinje u 15 sati i jednu minutu, drugi u 15:01 partyu. Ne zaboravite uživati u ljepotama našeg grada – do 15 sati radiš, a u 15.01 već možeš započeti s uživanjem jer Osijek je grad gdje stigneš sve i možeš sve. U subotu nas u Božićnoj pivnici očekuju Lege od 15 do 17 sati,  a uz njihov nastup možete uživati i u ‘happy hour’ akcijskoj cijeni piva (samo 10 kn za 0,5 litre piva, kako bi podsjetili da je Osijek grad pivske tradicije).

Bajka na Sokolu također je puna sadržaja: u četvrtak s vama kližu likovi iz omiljenih crtanih filmova; petak je dan za disco, najprije za male,  a onda i za velike. Ako niste klizači, u nedjelju od 11 do 12.15 pravo je vrijeme za vas – Family day on ice, vrijeme za upoznavanje s ledom i osnovama klizanja za cijelu obitelj.

Advent nam je već donio toliko toga lijepoga. Ispunio je Tvrđu ne samo ljudima već i ljubavlju, toplinom, smijehom…dječjim smijehom! Uživamo u gradu, uživamo u društvu oko nas i u blagdanu koji nam dolazi. Pozitivni smo i zajedno smo.  I dok klizalištem ori dječji smijeh, a Božićnom pivnicom pjesma prijatelja i dok tisuće ljudi šetaju prolazom 1000 želja u Tvrđi…raste vjera u stvarni, topli Božić koji na pravi način najavljuje da će u idućoj godini sve biti još i bolje!

U nedjelju od 17.30 do 19.30 u radionici vilenjaka Daniela, možete sudjelovati u izradi divovske čestitke, iz Osijeka za Sjeverni pol, s ljubavlju!, u kojoj će djeca pripremati zajedničku veliku čestitku punu želja i pozdrava, i poslati ju daleko na sjever – kako bi svi saznali koliko je Osijek lijep grad, i da u njemu žive mali, sretni legići.

Skip to content