2,5 milijuna kuna cjelovitu rekonstrukciju Istarske ulice

Objavljeno: 04.08.2021

Teška građevinska mehanizacija pristigla je u Istarsku ulicu, što je stanarima dalo potvrdu kako napokon počinje rekonstrukcija ove devastirane ali vrlo prometne ulice, na dionici od Vukovarske do Kašićeve.

U narednih 90 dana Gradska tvrtka Vodovod Osijek u ovome će dijelu izvršiti rekonstrukciju kanalizacijskog i vodoopskrbnog cjevovoda, svaki u dužini oko 130 metara, te svih pripadajućih kućnih priključaka.

Radove je danas najavio osječki gradonačelnik Ivan Radić istaknuvši kako će stanari konačno dobiti uvjete primjerene urbanom životu.

– Čim budu završeni podzemni radovi Grad Osijek će započeti cjelovitu rekonstrukciju kolnika i parkirališta, kao i pješačkih i zelenih površina ovog dijela Istarske ulice. Obnovit ćemo sve, od zida do zida – kazao je Radić.

Investicija je to Grada Osijeka i osječkog Vodovoda vrijedna 2,5 milijuna kuna, od kojih je 1,5 milijuna osigurao Grad Osijek iz Programa održavanja komunalne infrastrukture.

Željko Mandić, direktor Vodovoda-Osijek, rekao je kako su krajem svibnja pokrenuli investiciju rekonstrukcije vodoopskrbne i kanalizacijske mreže te potvrdio kako bi radovi, čiji je rok završetka do kraja kalendarske godine, mogli biti gotovi i prije roka, odnosno u sljedećih 90 dana.

Izvođač ovog dijela radova je osječka tvrtka Gravia d.o.o. s podizvođačem CONSULT – KOP d.o.o., a nakon završetka stanari će konačno dobiti potpuno novu infrastrukturu, s novim vodoopskrbnim priključcima za svaki objekt.

Skip to content