Regionalna vinoteka u Tvrđi uskoro postaje Eno-gastro interpretacijski centar

Objavljeno: 22.10.2018

Bio je ovo neposredan povod današnjeg obilaska gradonačelnika Ivana Vrkića i župana Ivana Anušić, budući da Grad i Županije snose jednake dijelove troška uređenja, odnosno od ukupne vrijednosti projekta od 817.192,86 kuna, Ministarstvo turizma osiguralo je potporu od 392.200,00 kuna, a preostali dio iznosa Grad i Županija dijela po pola.
Podsjetimo, današnja Regionalna vinoteka (budući Eno-gastro interpretacijski centar), rezultat je EU projekta – WINE TOUR, vrijednog 1.248.519,29 eura, u sklopu kojeg su uz osječku Regionalnu vinoteku uređene i 4 manje vinoteke na sva 4 vinogorja Osječko-baranjske županije, uređeno je 17,13 km vinskih cesta te su provedene aktivnosti edukacije i promocije turističkih sadržaja na vinogorjima.
U Regionalnoj vinoteci zastupljeno je preko 20 proizvođača vina Osječko-baranjske županije iz sva 4 vinogorja. Ova vinogorja sadržavaju i 12 vinskih cesta čija će se ponuda također prezentirati u novom interpretacijskom centru. Kroz izradu inovativnih multimedijskih rješenja, eno-gastronomska priča Slavonije i Baranje bit će interpretirana i prezentirana na bitno inovativniji i kvalitetniji način. Primjenom suvremenih i intuitivnih tehnologija i modernog dizajna proširit će se doživljaj potencijalnih korisnika, a time i potražnja za tradicionalnim, autohtonim poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.
Eno-gastro interpretacijski centar svoja bi vrata posjetiteljima trebao otvoriti krajem studenog ove godine.
– U novouređenom prostoru 20-ak proizvođača vina iz 4 vinogorja dobit će mogućnost na suvremen način prezentirati svoju ponudu, čime podižemo turističku ponudu na višu razinu. Ovaj projekt uklapa se u sveobuhvatnu priču obnove i uređenja Tvrđe pa uz već postojeći veliki projekt izgradnje Trga Vatroslava Lisinskog i rekonstrukcije Stare pekare, u 12. mjesecu očekujemo još jedna veliki projekt obnove cjelokupne infrastrukture Tvrđe. Sve ovo otvara mogućnosti novih zapošljavanja, novih prihoda i novog razvoja grada i županije.- poručio je Gradonačelnik tijekom današnjeg obilaska.

Skip to content